Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Kenan Kamenjaš: Pobjeda se pamti, sve drugo zaboravlja

Imala je Budućnost sedam minuta prije kraja devet poena prednosti (67:58) i sve je u tom trenutku bilo na strani izabranika Andreja Žakelja, ali su neočekivano stali u završnici utakmice i umalo prokockali pobjedu.

Sačuvali su sinoć u finišu utakmice košarkaši Budućnost Volija prednost i savladali nakon šest vezanih poraza u Podgorici neugodnu i veoma kvalitetnu ekipu Partizana sa74:73 i tako izjednačili na 1:1, u polufinalu plej-ofa Admiralbet ABA Lige.

Imala je Budućnost sedam minuta prije kraja devet poena prednosti (67:58) i sve je u tom trenutku bilo na strani izabranika Andreja Žakelja, ali su neočekivano stali u završnici utakmice i umalo prokockali pobjedu.

Kenan Kamenjaš je mogao da riješi pitanje pobjednika, ali nije realizovao oba slobodna bacanja, tako da su su košarkaši Partizana imali priliku da za deset sekundi naprave potpun preokret i obezbjede finale protiv Crvene zvezde, ali je Aleksa Avramović iz neposredne blizine promašio pobjedu.

“Znali smo da će utakmica biti uzbudljiva. Igrali smo na pravi način, sa dosta kontakta i energije u odbrani. Iz odbrane smo dali dosta lakih poena. Na kraju je trener nacrtao akciju za Megija, ali se desilo da sam ja ostao sam, pa sam morao da odlučim. Nisam se osjećao najbolje sa linije za slobodna bacanja, šutirao sam 7-2, izvinjavam se navijačima na uzbudljivoj završnici, na svemu što sam priredio. Ali, pobjeda se piše, a igra briše. Idemo u Beograd da pokušamo da iznenadimo”, rekao je Kamenjaš.

Kamenjaš u duelu sa Kaboklom

Kamenjaš je prokomentarisao uzbudljivu završnicu u kojoj je sreća bila na strani košarkaša Budućnosti, dok je Partizan, po ko zna koji put ove sezone poražen na jednu loptu.

“Kad smo stekli devet poena prednosti, Partizan se brzo vratio. Ušli smo u uzbudljivu završnicu. Znali smo da se ne smijemo opuštati. Normalno je da dolazi do padova u igri, ali smo utakmicu završili na najbolji način”,dodao je centar Budućnosti.

Odlučujući treći meč na programu je u petak u “Beogradskoj areni”, gdje se očekuje paklena atmosfera i oko 20.000 grobara na tribinama.

“Partizan je favorit, pogotovo u Beogradu. Ali, oni su pod pritiskom. Mi moramo dobro da se odmorimo i pripremimo. Idemo rasterećeno, ali sa najvišim mogućim ciljem, a to je da pobijedimo. Sanjamo pobjedu, nećemo se predati. Idemo da se borimo do posljednjeg minuta, da svi pružimo maksimum, pa ćemo da vidimo za šta će to biti dovoljno. Nadam se pobjedi”, zaključio je Kamenjaš.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jogi Ferel sa 13, Kenan Kamenjaš je ubacio 12, Nikola Tanasković 11, a poen manje Flečer Megi.

“Veoma bitna pobjeda na psihološkom planu. Bila je neizvjesna, plej-of utakmica, radi se o dva dobra tima, koja imaju dosta samopouzdanja. Sjajno je što smo uspjeli da dođemo do pobjede. Igrali smo čvrsto, bili dobri u odbrani, pomagali smo jedan drugome na terenu. Dobra odbrana nam je donijela pobjedu”, smatra Megi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve