Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

SC Derbi mora da pobijedi Budućnost u gradskom derbiju

Za Budućnost Voli meč protiv SC Derbija nema veći takmičarski značaj, dok ukoliko ekipa Dejana Jakare sjutra izgubi meč zavisili bi od ishoda utakmice Split - Crvena zvezda u Splitu.

Košarkaši SC Derbija utakmicom protiv gradskog rivala Budućnosti sjutra završavaju regularni dio Admiralbet ABA lige sa nadaom da će pobjedom obezbjediti plasman u plej-of.

SC Derbi je imao veoma težak raspored u finišu regularnog dijela takmičenja u ABA ligi, odnosno tri vezane utakmice sa tri prvoplasirane ekipe – Partizan, Crvena zvezda i na kraju Budućnost.

Za Budućnost Voli meč protiv SC Derbija nema veći takmičarski značaj, dok ukoliko ekipa Dejana Jakare sjutra izgubi meč zavisili bi od ishoda utakmice Split – Crvena zvezda u Splitu.

Ako bi Split pobijedio rasterećenu Crvenu zvezdu, a kvalitet imaju, što su pokazali i protiv Partizana u Beogradu, SC Derbi bi ostao bez doigravanja i prije planiranog završio sezonu u regionalnoj ligi.

“U posljednjem kolu regularnog dijela sezone očekuje nas veoma teška utakmica protiv ekipe koju dobro poznajemo, a ujedno jedne od najboljih u ligi.  Iako je međusobni skor ove sezone 3-0 za nas, ova utakmica ipak ima najveći rezultatski značaj, zato što je ova utakmica posljednji voz za ulazak u plejof, a nas jedini cilj je pobjeda i daćemo sve od sebe da to ostvarimo” izjavio je David Mirković.

Trener Jakara smatra da sjutra mogu iznenaditi.

” Budućnost u posljednje vrijeme igra odlično, to su dokazali i igrom protiv Partizana u posljednjoj utakmici. Mogli su i dobiti utakmicu da su imali malo sreće. Po meni su jedna od najboljih napadačkih ekipa u ligi, imaju po dva veoma kvalitetna igrača na svim pozicijama. Mi ćemo se dobro spremiti i kao uvijek protiv najboljih ekipa tražiti svoje šanse u meču da iznenadimo”,  poručio je trener Jakara.

Neće biti lako, iako su “studenti” već tri puta slavili ove sezone protiv ekipe Budućnosti, ne treba zaboraviti da su oni u ovom duelu favoriti, kada se uzmu sve okolnosti.

Utakmica sjutra počinje u 20 časova, a ulaz  u Sportskom centru “Moraču” će biti besplatan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve