Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Hoselu srušio Bajern u završnici i odveo Real na “Vembli”

Hoselu je tako spriječio da se baš kao i 2013. godine u posljednjem meču ove sezone Lige šampiona u Londonu na "Vembliju" igraće u njemačkom finalu Borusija iz Dortmunda i Bajern iz Minhena.

Bio je Real na koljenima poslije gola Alfonsa Dejvisa u 68. minutu, Hari Kejn je osam minuta kasnije propustio veliku priliku da riješi pitanje pobjednika, a onda je Hoselu za samo dva minuta odveo najtrofejniji tim Starog kontinenta u finale Lige šampiona.

Hoselu je tako spriječio da se baš kao i 2013. godine u posljednjem meču ove sezone Lige šampiona u Londonu na “Vembliju” igraće u njemačkom finalu Borusija iz Dortmunda i Bajern iz Minhena.

Bajern je nakon minhenskih 2:2 odolijevoa u Madridu, vodio sa 1:0 golom, ali u završnici utakmice nije izdržao pritisak igrača Reala koji su zasluženo stigli do finala.

Alfonso Dejviiis je kada se niko nije nadao tišao Santjago Bernabeu! Majstorska kontra Bajerna, Kejnova savršena dijagonala na lijevo krilo, usljedila je magija Dejvisa. Prebacio je loptu na desnu nogu, kojom rijetko šutira, a onda probušio Lunjina i pogodio suprotni ugao za šok u Madridu!

Veliku grešku napravio je Manuel Nojer. Umjesto savršene partije i potencijalnog finala, Nojer je postata tragičar Bavaraca. Umjesto rutinske intervencije na udarac Vinisijusa, dozvolio je da mu se lopta odbije od grudi, ispadne iz ruku, Hoselu je pritrčao i sa dva metra vratio Real u život u 88. minutu.

Dva minuta kasnije totalno ludilo na Bernabeuu! Hoselu je postigao gol ali je najprije podignuta zastavica. VAR je provjeravao i na kraju je gol priznat!

U 13. minutu nadoknade Bajern je postigao i drugi gol, pstrijelac je bio De Liht, ali je pomoćni sudija prerano signalizirao ofsajd i šut Holanđanina uslijedio je nakon zvižduka Marčinjaka.

Možda je bio ofsajd, možda i nijee, ali u ovakvim situacijama je preporuka da se sačeka kraj akcije, poljski arbitri to nijesu uradili.

U Bajernu su se večeras sasvim sigurno prisjetili finala Lige šampiona 1999. godine kada su protiv Mančester junajteda od 5. minuta vodili sa 1:0, a onda u nadoknadi vremena primili dva gola i ostali bez trofeja.

Finale Lige šampiona igra se 1. juna u Londonu na stadionu “Vembli”.

REAL MADRID – BAJERN MINHEN 2:1 (0:0)

Madrid – Stadion: “Santijago Bernabeu”. Gledalaca 80.000. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska). Strijelci: 0:1. Dejvis 68, 1:1. Hoselu 88, 2:1. Hoselu 90.

Real Madrid (4-3-1-2): Lunjin – Karvahal, Ridiger, Naćo, Mendi – Valverde (od 81. Dijaz), Čuameni (od 70. Kamavinga), Kros (od 69. Modrić) – Belingem – Rodrigo (od 81. Hoselu), Vinisijus. Klupa: Kurtoa, Kepa, Militao, Modrić, Kamavinga, Hoselu, Vaskez, Sebaljos, Fran Garsija, Braim Dias, Guler.

Bajern (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Dajer, De Liht, Mazraui – Pavlović, Lajmer – Gnabri (od 26. Dejvis), Musijala (od 85. Miler), Sane (od 75. Kim) – Kejn (od 85. Šupo Moting). KlupaPerec, Ulrajh, Upamekano, Kim, Gorecka, Šupo Moting, Saragosa, Miler, Tel.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve