Četvrtak, 20 Juna, 2024
Rubrika:

Marković: Treba odmah povući rezoluciju o Jasenovcu iz skupštinske procedure

''Ne dozvolite da Vas prevarne igre Vučića svrstaju u izdajnika vitalnih interesa Crne Gore. Jer ovim postupkom se miješate direktno u unutrašnje stvari nama susjedne prijateljske države, a pritom članice EU'', istakla je Marković

Upozoravam Milojka Spajića da ne ponavlja ono što je Dritan Abazović uradio potpisivanjem Temeljnog ugovora i time spriječio veliku priliku da Crna Gora uđe po skraćenom postupku u Evropsku uniju (EU), poručila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

„Sigurno da će doći vrijeme da će Dritan Abazović za ovaj čin da odgovara, jer je predao svu crnogorsku kulturnu i sarkalnu baštinu Srbiji. Time je dao prednost Crkvi Srbije ispred prilike da Crna Gora uđe u EU. Sad ste Spajiću u sličnoj situaciji i da želite iskoristili bi priliku odmah da Crna Gora uđe u EU, ali vi pravite namjerno veliku grešku kako bi taj proces opstruirali i ustvari spriječili da Crna Gora uđe u EU.“, istakla je Marković.

Ona je dodala da u prilog tome predsjednik Srbije Vučić na istu tu temu na pitanje urednika FACE TV: „Da li je bilo genocida u Jasenovcu?“, kako dodaje, odgovara: „Ja predsjednik države ako bi donio takav zaključak znam da bi to značilo narednih 100 godina loš odnos sa Hrvatima. Kao šef države moram da vodim računa o interesima regije i Srbije“.

„E vidite li sada Spajiću gdje nas vodite po nagovoru ovog čovjeka koji namjerno želi ovim vašim postupkom da blokira da Crna Gora uđe u EU, kako i reče prije nekoliko u Kotoru da Crna Gora neće ući prva u EU. Spajiću, vi Vučiću služite kao alatka za takav naum. Predsjedniče vlade upozoravam vas da treba odmah povući Rezoluciju o Jasenovcu iz skupštinske procedure jer će to imati nesagledive posljedice po Crnu Goru i sve nas i našu budućnost. Ne dozvolite da Vas prevarne igre Vučića svrstaju u izdajnika vitalnih interesa Crne Gore. Jer ovim postupkom se miješate direktno u unutrašnje stvari nama susjedne prijateljske države, a pritom članice EU. Da li vi svatate šta radite? Činite to što nije htjela uraditi Srbija i predsjednik Srbije. Vama se to servira. Budite iznad njega koji vas tako otvoreno vrijeđa i povucite ovu Rezoluciju o Jasenovcu“, istakla je Marković.

Potpredsjednica Liberalne partije je poručila Spajiću da ukoliko ne uradi to, da predlaže da opozicija prije usvajanja ove Rezolucije o Jasenovcu treba da zatraži izjašnjenja svih poslanika tako što će zatražiti da odgovore na pitanje „Da li priznaju genocid u Srebrenici?“ i da je potrebno na to pitanje, kako kaže, da se pojedinačno izjasne.

„Ne budu li tako uradili opozicija bi trebala napuštiti parlament i pozvati građane na protest ispred Skupštine“, zaključila je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve