Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost prekinula niz od šest poraza od Partizana

Finalistu plej-ofaa Admiralbet ABA lige odlučiće treća utakmica koja se igra 10. maja u Beogradu.

U polupraznoj dvorani SC “Morača”, ali u veoma dobroj atmosferi koju su pravili navijači Budućnosti, ali pokvarili “varvari” i kratkotrajnim incidentom nakon isključenja Frenka Kaminskog, šampion Crne Gore je izborio majstoricu nakon pobjede 74:73, tako da će se u Beogradu odlučivati ko će u finale.

Budućnost je odigrala sjajno drugi dio treće četvrtine i prvih pet minuta posljednje dionice, ali je u završnici utakmice popustila koncentracija i umalo je ostala bez pobjede.

Ipak, Budućnost je večeras zahvaljujući i zasluženoj sreći prekinula niz od šest poraza od Partizana.

Aleksa Avramović je imao šut za pobjedu, ali je njegovo polaganje od table bilo prejako, pa se serija seli ponovo u Beograd.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj očigledno zna kako se igra protiv Partizana i Željka Obradovića.

“Velika pobjeda za nas. Kako god da se završi utakmica u petak, uradili smo ono što smo htjeli pred našom publikom i savladali Partizan. Odigrali smo na nivou na kojem možemo i koji želim. Bilo je, naravno, i nedostataka, ali sam zadovoljan pristupom i karakterom. U nekim situacijama smo pravili korak naprijed kada smo bili u krizi, a sada nas čeka treća utakmica, najvažnija u sezoni. Sigurno ćemo dati sve od sebe da ponovimo ovakvo izdanje”, rekao je Andrej Žakelj.

Zanimljiva situacija dogodila se na startu druge četvrtine – Andrija Slavković je pri rezultatu 20:23 promašio trojku, na drugoj strani sa gotovo iste pozicije pogodio Kevin Panter, a slovenački stručnjak već poslije 29 sekundi uzeo tajm-aut.

“Osjetio sam da je vrijeme za tajm-aut, imao sam ih dva. Mi smo promašili otvoreni šut, oni ga dali, ali nije to bila velika filozofija. Htio sam da se smirimo i da pokušamo faulom neke napade da zaustavimo. Samo je bilo pitanje fokusa i smirenosti. Ni jedna ni druga ekipa nisu imale šuterski dan, bile su dobre odbrane na obje strane. Zadovoljan sam pristupom i energijom, a i neke taktičke stvari smo dobro izveli. Generalno, uvijek odbrana pobjeđuje”.

Na 15 sekundi do kraja, pri vođstvu 74:73, Žakelj je uzeo tajm-aut. Lopta je dopšla u ruke Kenana Kamenjaša, koji sigurno nije trebalo da je primi, ali se tako otvorila odbrana rivala. Reprezentativac BiH je promašio oba bacanja, ali se iskupio dobrom odbranom, jer je natjerao Aleksu Avramovića na veoma težak šut za pobjedu uz zvuk sirene.

“Poslije tajm-auta plan je bio drugačiji, ali ne desi se uvijek ono što želiš. To je čar sporta, moglo je da se okrene na drugu stranu, ali mislim da smo zasluženo pobijedili. Nema puno stvari u kojima možemo da iznenadimo jedni druge. Znamo sve jedni o drugima, ovakve utakmice odlučuju nijanse, taktički detalji, forma, energija i što manje grešaka”, zaključio je Žakelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve