Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Radović pred ključne duele za plasman na SP: Želimo sve da riješimo u Tuzli

Ako Crna Gora savlada BiH otkloniće dileme oko putnika na SP, a u dobroj bi situaciji bila i ako izgubi sa manjom razlikom od 19 poena

Muška košarkaška reprezentacija igra dva presudna meča u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

U četvrtak u Tuzlu izabranici Boška Radovića gostuju Bosni i Hercegovini u Tuzli i od tog duela će zavisiti da li meč u nedjelju protiv Češke u “Morači” ima rezultatsku važnost.

Jer, ako Crna Gora savlada BiH otkloniće dileme oko putnika na SP, a u dobroj bi situaciji bila i ako izgubi sa manjom razlikom od 19 poena.

U tom slučaju bi morala da savlada Češku da bi osigurala treće mjesto.

“Pred nama je odlučujući prozor za SP i dvije teške utakmice protiv dva jaka rivala. Igramo protiv BiH, direktnog protivnika za treće mjesto i samo mislimo na taj meč. Dobro se znamo, neće biti iznenađenja. Kao i u svim prozorima do sada, imamo problema, Radončić i Mihajlović povrijeđeni, ali drugi su tu i nadam se da će ih zamijeniti na pravi način”, rekao je Radović i nastavio:

“Da se ne bismo bavili kalkulacijama – idemo meč po meč, skromno i tiho protiv BiH, da probamo da sve riješimo u Tuzli”.

Dolazak Kendrika Perija zavisi od ishoda Kupa kralja.

On večeras sa Unikahom igra polufinale protiv Reala.

“Ako prođe u finale, onda će doći tek u ponedjeljak pred polazak u Tuzlu. U slučaju da ispadne večeras, onda ga sjutra očekujemo u Podgorici. U principu nećemo igrati ništa novo u odnosu na ranije, tako da vjerujem da će Periju biti dovoljno nekoliko treninga da “uhvati” sve što treba”, kazao je Radović.

“Zadovoljan sam ulogom većine grača koji igraju u domaćim klubovima. Ima nekoliko njih koji su dobro počeli sezonu, onda imali povrede zbog kojih su ispali iz ritma. Forma je promjenljiva, rekao bih da Peri i Nemanja Radović igraju u najboljoj formi ove sezone”, istakao je Radović.

Crna Gora je blizu Mundobasketa.

“Nikada nisam bio pesimista, a sada su pred nama dvije teške utakmice. Do sada smo pokazivali karakter, vjerujem da će tako biti i sada”, zaključio je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve