Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Aleksandar Petrović: Jedna od najboljih utakmica sezone

Aleksandar Petrović smatra da je utakmicu odlučio iskitreni šut Ferela u finišu utakmice.

U derbiju 25. kola AdmiralBet ABA lige Partizan je savladao Budućnost 89:83 i osigurao domaći teren u polufinalnoj seriji,a  u slučaju poraza Crvene zvezde od SC Derbija sjutra u Beogradu i potom u Splitu može da se nada i prvom mjestu.

Derbi “Morača” pratili su i košarkaški trener i selektor, a nekada sjajan reprezentativni igrač, Aleksandar Petrović i selektor naše seniorske košarkaške reprezentacije, Boško Radović.

Aleksandar Petrović smatra da su Budućnost Voli i Partizan odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone u ABA ligi.

“Meni je ovo bila jedna od najboljih utakmica ovogodišnje ABA lige. Sjajna, sa dozom energije, vrlo kvalitetna, sjajna publika, moram priznati, igralo se u fantastičnom dekoru. I, jedan detalj koji je veoma važan. Danas su postavljeni kriterijumi kako suđenje treba biti u nastavku sezone.” kazao je Petrović.

Velika košarkaška zvijezda iz vremena kada je Cibona dominirala evropskom košarkom smatra da je utakmica prelomljena nakon ishitrenog šuta Ferela minut i po prije kraja meča.

“Što se tiče same utakmice, odlučili su detalji. Recimo detalj, kada Budućnost ima loptu na minut i 30 sekundi do kraja i Ferel uzima šut u prvoj sekundi napada. Taj napad se mora produžiti i propuštena je prilika da Budućnost tu pređe u vođstvo. U svakom slučaju čestitke i Partizanu, čestitke Budućnosti, sjajna utakmica. Što se tiče Partizana, imali su par ključnih igrača. Panter u prvom poluvremenu, Lidej je dao ključne koševe, Naneli je odigrao sjajno. S druge strane, Megi je postigao pet trojki. Međutim, par igrača koji su veoma bitni za igru Budućnosti nisu odigrali na nivou.”.

Selektor Boško Radović bio je takođe zadovoljan prikazanim u Podgorici.

“Odlična utakmica. Ja sam prije meča rekao da neće biti lijepa utakmica za gledanje. Prvo poluvrijeme, baš kako treba, bilo je neriješeno, sa velikim procentima, šuta i jednih drugih za tri poena. Jedna izvrsna predstava, mislim da su momci ispunili očekivanja i da publika i svi možemo biti zadovoljni.” kazao je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve