Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Nema favorita u meču sa Šveđanima, svaki navijač koji dođe biće nam od pomoći

Šveđani su doputovali u petak veče, a naš stručni štab odmah nakon meča sa Njemcima fokusirao se na skauting rivala

Crnogorski košarkaši sjutra veče (19h) u ,,Morači” dočekuju Švedsku u okviru drugog kola kvalifikacija za Eurobasket. Naša muška seniorska reprezentacija na startu novog kvalifikacionog ciklusa poražena je od Njemačke (85:61), dok je Švedska upisala pobjedu protiv Bugarske – 84:70.

Za naš tim nije bilo mnogo vremena ni za analizu, ni za odmor, ali svi u taboru ,,crvenih”, vjeruju da će protiv Šveđana Crna Gora djelovati bolje nego protiv Njemačke u Ludvigsburgu.

“Prije svega želio bih da se osvrnem na meč u Njemačkoj, gdje praktično ništa nije bilo dobro. Odnos, čvrstina, odbrana, napad, tako da nijedan košarkaški segment nije bio dobar. Ali, dešava se i to. Istina, ovoj reprezentaciji veoma rijetko, jer smo posljednji put imali neku lošu predstavu prije šest – sedam godina. Jasno je da ne bi bilo dobro da nam se to ponovi, ali nadam se da neće. Malo smo odmorili i pripremamo meč sa Švedskom”,  kazao je Boško Radović, selektor Crne Gore.

Jasno je da je Njemačka prvi favorit naše grupe, a s obzirom da je Švedska trijumfovala na startu, ovaj duel u ,,Morači” može biti od izuzetnog značaja za prolaz na šampionat Evrope.

“Iako je tek drugo kolo, slobodno mogu reći da je to utakmica koja poprilično može da odredi dalji tok ovih kvalifikacija. Baš zbog toga, pod imperativom pobjede smo protiv Švedske, koja je dobra reprezentacija, iako je oslabljena bez dva igrača koja su veoma značajna za njih”, potvrdio je Radović.

Šveđani su doputovali u petak veče, a naš stručni štab odmah nakon meča sa Njemcima fokusirao se na skauting rivala.

“Šveđani su na startu protiv Bugarske pokazali da su dobra reprezentacija, veoma precizni, tačni u oba pravca i u odbrani i u napadu. Radi se o selekciji koja je sastavljena od dosta dobrih igrača, što iz njihove lige, što iz drugih evropskih liga, posebno iz Španije, tako da nas očekuje težak meč u kojem ćemo morati dobro da se potrudimo da dođemo do pobjede”, upozorava Radović.

Iako protiv Njemačke nije bilo na pravom nivou, selektor Crne Gore uvjeren je da će naši košarkaši napraviti reakciju u ovom veoma bitnom duelu.

“Desi se mnogo većim reprezentacijama da odigraju lošu utakmicu, ali sa druge strane Crna Gora nije baš neko ko može više puta u toku godine da pobjeđuje ili igra egal utakmice sa svjetskim, evropskim i olimpijskim šampionima. Jasno je i da ovo nije sastav od prošlog ljeta, nedostaju tri značajna igrača, ali šta je tu je. I prije smo igrali sa kombinovanim sastavima. Međutim, očekujem reakciju, jer ono što je bilo u Njemačkoj nije bilo dobro, tako da očekujem drugi pristup i potpuno drugačiji meč za nas”, naglasio je Radović, koji je imao i posebnu poruku za sve navijače.

“Pozivam navijače naše reprezentacije da dođu i da napunimo ,,Moraču”, jer uvijek su u ovoj dvorani navijači bili naš šesti igrač i bili veoma važni za nas. Smatram da u ovoj utakmici nema favorita, jer su ovo dvije potpuno izjednačene ekipe, tako da svaki gledalac koji dođe biće nam od pomoći – zaključio je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve