Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

VRHUNAC VUČIĆEVE POLITIKE: Srbi i zvanično postali genocidni narod

Aktuelni srpski autorkata je samo posljednja karika u višedecenijskoj tradiciji zločinačkog velikosrpskog nacionalizma koji je zlatnom vrpcom upakovao Srbe u paket genocidnosti. Vučić je konačni ishod zločinačke politike i pod ideološkim plaštom Miloševića, Šešelja, Arkana, Stamatovića, SPC, Mladića i Karadžića, zasijao je juče u Njujorku u punom sjaju i konačno usmrtio svaku nadu da se Srbija može izliječiti od nacionalističkog sljepila.

Piše: Balša Knežević

Danima je preko svoje tabloidne propagande plasirao tezu kako ”zle zapadne sile” žele da Srbe predstave kao genocidni narod. Zatim je otišao kod šefa organizacije koja simbolizuje duhovnu propast srpskog naroda i grotesknu karikaturu pravoslavlja da ga isprati u Njujork. Po Njujorku se blamirao, pravio patetične predstave za medije konstantno podgrijavajući priču kako se čitav svijet urotio protiv ’’napaćenog srBskog naroda’’ koji prolazi kroz još jedno, nadasve istorijsko, stradanje.

Na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) odradio je svoju najbolju predstavu do sad, za Oskara! Plakao je, a istovremeno se smijao, nekontrolisano tresao, buncao, brisao sline srBskom trobojkom ’’da čitav svet vidi’’ kako patetični, poluludi autokrata lamentira nad sudbinom svog ’’napaćenog naroda’’.

Kada je Rezolucija o genocidu o Srebrenici usvojena, dao je sebi oduška, prestao je da se suzdržava i otvorio sve ventile vrativši se na ’’fabrička podešavanja’’ koja su mu ugrađena još u vremenima dok je idealizovao Arkana i maštao da postane njegov punopravni huligan sa ’’severne šipke’’.

Ogrnuo se srBskom trobojkom, svečano objavio da “pošalju obezbeđenje, da vidi junaka koji će da mu uzme zastavu”, iako nikome ni u primisli nije bilo da to uradi. Na kraju je ustao raširio tu istu trobojku, podigao tri prsta i u stilu Miloša Obilića sa ’’severne tribine’’ koji je do tada čučao u njemu krijući se iza patetične, uplakane pizde, prkosno poručio svijetu –  SRBIJA JE OPET POBEDILA! A nakon te ’’pobede’’ ova unesrećena država i narod svedeni su na rang genocidnog provizorijuma gdje oni koje je čitav svijet proglasio za zločince imaju status heroja i polubogova.

Ovo bi ukratko bio opis performansa srpskog  autokrate Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom UN, čija je izvedba, po svemu sudeći, pripremana sedmicama, ako ne i mjesecima.  Srpski autokrata izigravao je juče u Njujorku velikosrpskog heroja, modernog cara Lazara, a izgledao je kao patetični klovn dok je čitavom unesrećenom srBskom življu navlačio omču genocidnog naroda.

”Oskar” odradio predstavu za Oskara: “Neka pošalju obezbeđenje, da vidim junaka koji će da mi uzme zastavu”

Vučić, Dodik, Porfirije, Vulin i ekipa najisturenijih djelatnika imaginarnog ’’srpskog sveta’’ već sedmicama su kao mantru  ponavljali da Srbima želi da se nametne etiketa ’’genocidnog naroda’’ usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Ova propaganda je bivala sve intenzivnija kako se primicao dan glasanja, iako se u Rezoluciji ne pominje srpski narod, niti postoji primjesa nametanja etikete ’’genocidnog’’ bilo kome.

Stalna predstavnica Njemačke u UN Antje Leendertse, u svojoj uvodnoj riječi potvrdila je da ova Rezolucija ’’nije upućena ni protiv koga’’ i da ’’ona nije protiv Srbije’’, precizirajući da je ’’upućena na same počinitelje genocida’’.

Iako Rezolucija nije imala za cilj da srpski narod proglasi za genocidni, Vučić i njegova klika velikosrpskih bukača potrudila se da etiketa ’’genocidnog naroda’’ bude za vijeke i vjekove prišivena Srbima.

Grobari Srbije

Juče usvojena Razolucija osuđuje genocid, najgnusniji oblik zločina, osuđuje njegovo poricanje i ’’poziva sve države da se u potpunosti pridržavaju svojih obaveza prema Konvenciji o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida’’.

Srbija je 23. maja imala priliku da glasanjem, čak i kosponzorisanjem juče usvojene Rezolucije spere sa sebe hipoteku države čija se politika i uopšte društveni svjetonazori zasnivaju na glorifikaciji ratnih zločinaca i genocida. Umjesto toga Vučić i njegova političko-poltronska posluga odlučili su da svom snagom idu protiv tekovina civilizacije, etike i na kraju krajeva zdravog razuma, čime su Srbiju i zvanično deklarisali kao državu baštinika genocidne politike.

Umjesto srama i stida što slave presuđene ratne zločince kao heroje, što se na gotovo svim političkim javnim skupovima glorifikuje genocid, umjesto da priznaju ono što cijeli svijet vidi kao notornu činjenicu, juče smo vidjeli nepovratno zakucavanje srpskog naroda u genocidno blato.

Uobičajena srBska koreografija

Čini se očekivano, jer se u Rezoluciji navodi da ’’bez rezerve osuđuje djela koja veličaju osobe pred međunarodnim sudovima osuđene za ratne zločine’’. A kako da Vučić i njegovi saradnici potekli iz radikalske škole zločina prihvate ovaj segment Rezolucije, kad su posteri sa likovima Ratka Mladića i Radovana Karadžića obavezna koreografija na gotovo svim okupljanjima u Srbiji, bilo da skupove organizuje vlast, opozicija, crkva… O javnom negiranju genocida u Srebrenici da se i ne govori.

Uostalom bilo je sasvim očekivano od Vučića da Srbima nalijepi etiketu genocidnog naroda, jer za razliku od Vilija Branta koji je klečao u Varšavi i tražio od svijeta oproštaj za nacističke zločine, Vučić je svojevremeno lijepio plakate na kojima je pisalo ’’Bulevar Ratka Mladića’’ i vatreno branio njega i kolegu zločinca Karadžića u srpskom parlamentu. Dok se u Njemačkoj kažnjava svaka pomisao na afirmaciju nacizma, u Srbiji su murali sa Ratkom Mladićem ’’umetnost’’ i izraz patriotizma, a slavljenje zločinaca odgovornih za smrt hiljada, uključujući žene i đecu, je nešto što je nakon decenija otrovne propagande usađeno u podsvijest prosječnog veliksorbskog SNS-SPC gedžovana.

Ali daleko od toga da je samo Vučić odgovoran za ovakvo stanje i što je Srbima nakačena etiketa genocidnog naroda. Aktuelni srpski autokrata je samo posljednja karika u višedecenijskoj tradiciji zločinačkog velikosrpskog nacionalizma koji je zlatnom vrpcom upakovao Srbe u paket genocidnosti. Vučić je konačni ishod zločinačke politike i pod ideološkim plaštom Miloševića, Šešelja, Arkana, Stamatovića, SPC, Mladića i Karadžića, zasijao je juče u Njujorku u punom sjaju i konačno usmrtio svaku nadu da se Srbija može izliječiti od nacionalističkog sljepila.

Vraćanje u huliganske dane da ”čitav svet vidi”

“Ništa nas nije moglo bolje ujediniti od ovoga što se dogodilo danas“, rekao je Vučić juče nakon usvajanja Rezolucije.

To je u stvari bila svrha cijele predstave koju je izveo oko Rezolucije o Srebrenici. Da se cijela Srbija ujedini oko vođe i zločinačke ideologije čiji je Vučić otjelotvorenje. Srpski autokrata je kriminalizovao Srbiju, poslije Banjske se pokazalo da je u njoj i te kako aktivan onaj teroristički element, a nakon što je faktički predao Kosovo, konačno je sopstvenom narodu nalijepio genocidnu etiketu. Pokazao je da ga boli ona rabota i za Srebrenicu i za svoj narod, dok god su ’’ujedinjeni’’ oko njega, bez obzira što su vezivno tkivo tog ’’ujedinjenja’’ zločinačke, nacionalističke, klerofašističke fekalije.

Egzibicionizam u UN, ogrtanje, plakanje, huligansko srbovanje bili su samo predstava za srBsko stado, preko koje su uslužni tabloidi poručili da iako je Srbija doživjela još jedan ’’junački poraz’’, njen vođa je ipak ispao heroj. Patetični ’’heroj’’ naroda kome je nakon decenija baštinjenja razarajuće zločinačke, velikosrpske politike, nepovratno nametnuta stigma genocidnog…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

19 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
LoMi
24.05.2024-12:55 12:55

Pa da ali se nije sagnuo i popu*io njemcima i englezima, a ti Balša Kneževiću si zvanični idiot ako vjeruješ u ovo što pišeš…..

Rokki
24.05.2024-21:27 21:27
Reply to  LoMi

Balsa je za tebe olicenje ljudkosti i demokratije a ti idi do svog idiota i zamoli ga da mu ocistis klozet!

vip-tetka
24.05.2024-13:09 13:09

Onaj ko slavi zločince Ratka Radovana Sloba Arkana i dize 3 prsta zajedno sa sektom okupatorskom crkvom iz smrdije je samo nastavak onoga što rade 150 zadnjih godina odkad su i Turci digli ruke od njih a za 458 godina su se srbijanci našetali opanaka više nego što jedna Lufthanza napravi km od osnivanja flote ,toliko su km oni odšetali opanka dok su Turci fino taslačili njihove mlade,kojima baš i nije bilo mrsko to taslačenje

xxy
24.05.2024-15:32 15:32
Reply to  vip-tetka

Vip tetka i Crna Gora je bila dio Otomanskog Carstva nisata manje nego Srbija ,a Crnogorci u gladnim godinima davali zene na ” Samopozrtvovanje ” niksickim Turcima za vrecu zita , a u medju vremenu setali opanke .

Dragan PV
24.05.2024-16:29 16:29
Reply to  xxy

Xxy:Neka de,, Djeljani srpski,, Utekli ste pred Austrijom preko CG i Albanije, ostavili narod da se izivljavaju nad njim. Dok su Crnogorci ginuli i spasavali vi guzicu, veliki broj Srba iz HR, oko 30 hiljada je bilo u Austrijskoj vojsci. Pobili ste svoj narod 1941 po logorima u Srbiji. Četnici i Nedića vojska zajedno sa nacistima.

xxy
24.05.2024-20:05 20:05
Reply to  Dragan PV

Neka de PV ne lupetaj gluposti, Srpska vojska je 1914 pobjedila Austrougarsku na Ceru i Kolubari i 1915 oslobodila Beograd . Srbija je imala 4 miliona stanovnika a Austrougarska 55 miliona. I takva Austrougarska nija mogla sama nego su pored nje dosle i Njemacka i Bugarska na malu Srbiju Koja nije potpisala kapitulaciju nego se povukla ,reorganizovala, probila solunski front i vratila 1918 kao pobjednica. 1916 Austrougarska bez Njemaca i Bugara popela se uz Lovcenske litice i Crna Gora je potisala kapitulaciju. Svaka Cast Janku Vukoticu i njegovim borcima ali Mojkovac se nalizio u Crnoj Gori a Crna Gora je… Pročitaj više »

Krsto
25.05.2024-04:30 04:30
Reply to  xxy

Sajmiste jeste bilo pod kontrolom Nijemaca i NDH ali su zato Banjica Topovske supe i Jajinci bili pod kontrolom srbijanskih fasista tj Milana Nedica i njegovih cetnika..Sastanak s Drazom Mihajlovicem Nedic je prokomentarisao rijecima Dodje Draza dodje lazha..Ode Draza ode lazha..Aludirajuci na njegovu laznu borbu protiv Nijemaca… Sto se tice prvog svjetskog rata e tad je srbijanska vojska postavila svjetski rekord u brzini bjezanja…Pobjegli su cak na KRF…Da nije bilo Sulejmana Balica koji je jedini pucao i poginuo Beograd bi pao bez ispaljenog metka..Govor majora Gavrilovica i lazh kako je on bio ranjen napisani su 10 godina posle rata…Srbijanska istorija… Pročitaj više »

Soko
24.05.2024-13:25 13:25

Nema šta da veruje ili ne veruje, sve što je napisano je istina. A ti dokaži da nije.

xxy
24.05.2024-13:54 13:54

Ova Rezolucija nije obavezujuca i pored toga manje od pola drzava svijeta je glasalo za nju.
Svrha je skretanje paznje sa genocida u Gazi i gubitak proksi rata zapada protiv Rusije do poslednjek Ukrainca i prebrojavlnje poslusnih drzava marioneta , Crna Gora je je potvrdila svoj status marionetske drzave .

Crna Gora nekad za vrijeme Petrovica imala je strane ambasade na Cetinju ali Kralj Nikola nije isao i slusao njihova upustva za razliku od danasnje Crne Gore.

Dok Srbija ne da ne slusa velike zapadne Sile nego cak ima uticaj na mnoge drzave svijeta da ne glasaju za Rezoluciju.

dpero
24.05.2024-14:31 14:31

Spasi Srbiju , ubij se ,psihopatio!!

Nezavisna Boka
24.05.2024-15:24 15:24

Балша Кнежевићу ако је Вучић пи.зда ти си пи.дурина на квадрат.
Кажеш да су Срби и званично проглашени за геноцидан народ.
Онда смо то и ми Срби из ЦГ,зато се надам да ћемо се,ако Бог да,брзо раздвајати.
Ваљда вам ваше чојство и јунаштво неће дозволити да се мијешате са нама геноцидашима.
Не могу замислити некога
са јуначког Цетиња да дође
да се окупа у Нови гдје су
већина геноцидна.
Даће Бог да се што прије разграничимо.

Krsto
25.05.2024-04:31 04:31
Reply to  Nezavisna Boka

Jedini koji Srbe javno nazivaju genocidnim narodom su Vucic i Dodik..I za to bi trebalo da odgovaraju krivicno

Uros
24.05.2024-16:29 16:29

Reče Balša Knežević “veliki pisac” koji je opterećen Srbijom i Vučićem. Zaboravlja “ljudina” od Balše da kaže da su ovu “rezoluciju” o nepostojećem genocidu inicirali isti oni koji su od 1939. do 1945. ubijali sve što ne pripada njihovoj politici nacizma. Isti oni koji su protjerali Indijance sa svojih ognjišta. Francuzi koji su pobili ko zna koliko ljudi u svojim kolonijama. O rezultatima glasanja sa bolesno opterećenim ćovjekom ne vrijedi ni polemisati.Jadni Balša.

jok mori
24.05.2024-18:39 18:39

Da li ovo znači da će u Srbiji morati da poskidaju ove sporne nazive ulica, ili će u protivnom ići u zatvor cela ulica do 5 godina zatvora, ili će u zatvor samo onaj ko ih je kačio na zidove… ???

Crnogorac
24.05.2024-20:45 20:45

Nezavisna boka nijesi ti Crnogorac no izbjeglica uteklica,necemo se razgranicavat,Hn je crnogorski stari grad,vrati se u bosnu odakle si dosa

Ivana
24.05.2024-20:46 20:46

Svaki izbjeglica koga smo primili u drzavu a ne postuje je mora revizija drzavljanstva

Nezavisna Boka
24.05.2024-22:06 22:06

@Crnogorac
Не вјерујем својим очима што читам.
Па какво је ваше чојство када желите да и даље останете у заједници са нама геноцидашима?

Lada
25.05.2024-02:41 02:41

Nije Balša ni malo jadan , no si ti jadan.
Nijemci su se suočili sa svojim zločinačkom prošlošću pa mogu to tražiti i od drugih.
Niko nije pretplaćen na fašizam ili antifašizam. Niko nije imun na fašizam. Evo, Rusi su se hrabro borili protiv fašizma u 2. sv. ratu, a sada se ponašaju kao najgori fašisti.

Krsto
25.05.2024-04:19 04:19

Samo da pitam ove koji bacaju drvlje i kamenje na Njemacku..Koja je to drzava bila prva judenfari na svijetu??Nije Njemacka vec Srbija..Predsjednik fasisticke Srbije Milan Nedic se time hvalio njegovom gazdi Hitleru..Ciji je ono Patrijarh govorio da Hitlera ni djavo ne moze pobjediti..I da je za Srbe Hitler isto sto i sveti Sava..Sveti Srbijanski patrijarh Nikolaj Velimirovic..Ciji ono bez svestenik bese cestio ljude macolom???
A kad smo vec kod Genocida..U Ausvicu je zvanicno ubijano do 2000 ljudi dnevno..A genocidasi iz tzv rs i Srbije za dva dana pobise 8372 zrtve…