Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Mijović pred novu sezonu: Ne čeka nas sprint na 100 metara, već maraton

Budućnost je prvi dio priprema provesti bez nekoliko reprezentativaca

Trener Budućnosti Voli Petar Mijović istakao je da nije bilo lako sklopiti tim za novu sezonu.

U redove “plavih” dosad je stiglo devet novih košarkaša.

“Mislim da smo napravili dobar posao, a koliko dobro vidjećemo kad sve počne. Nismo željeli samo suvi igrački kvalitet, već da dovedemo ljude koji će moći da nam pomognu da ostvarimo ambicije koje u ovoj sezoni nisu male”, rekao je Mijović.

Ostalo je još pojačanje na poziciji krilnog centra, koje bi trebalo uskoro da stigne u Podgoricu.

“Mi se nalazimo na kraju stvaranja tog tima, pozicija četiri je ostala otvorena, o tome svakodnevno razgovaramo ali mi i u ovom momentu imamo i Jagodić-Kuridžu i mladog Grbovića, koji je kapitalno pojačanje za budućnost Budućnosti. Dovešćemo igrača za kojeg smo sigurni da može biti nosilac igre i pojačanje za poziciju startne četvorke. ”

Budućnost je prvi dio priprema provesti bez nekoliko reprezentativaca.

“Odradili smo dva treninga u nekompletnom sastavu. Očekujemo da sjutra dođe Kameron Rejnold, tokom mjeseca pridružiće nam se Rajt i Džons. Do turnira u Sarajevu očekujemo da nam se pridruže i svi reprezentativci. Sa devet novih igrača i bez reprezentativaca do 10. septembra, nemamo baš ekstra vrijeme da sve posložimo, ali mislim da možemo solidno spremni dočekamo početak ABA lige i Evrokupa.”

Zadovoljan je saradnjom sa upravom “plavih”.

“Važno mi je da naglasim da smo sve igrače koju su stigli ovog ljeta doveli na moje insistiranje i sa svojim saradnicima stojim iza svakog od njih. Sve što smo željeli prihvaćeno je od Uprave i predsjednika kluba”, istakao je Mijović i dodao:

“Mislim da je važno da kažemo da ovo neće biti trka na 100 metara, već maraton koji će da traje 10-11 mjeseci. Ključna stvar u našim ambicijama biće ona koja nas bude krasila u teškim ambicijama. Mislim da je ova tim spreman da odgovori na to. Biće puno izazova, ali nadam se da ćemo na kraju sve ‘isporučiti’ onako kako se od nas očekuje.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve