Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Itana Grbić: Olimpijske igre su san svakog sportiste

Bek naše reprezentacije, Itana Grbić kaže je da motiva ne nedostaje i da su sve djevojke spremne da daju maksimum.

Crnogorske rukometašice sjutra putuju za Njemačku na kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igare u Parizu, gdje će igrati sa selekcijama Slovenije, Paragvaja i domaćina.

Crna Gora je bila učesnik na prethodna tri olimpijska turnira, a kao debitant 2012. godine u Londonu naša selekcija je predvođena Bojanom Popović na terenu stigla do finala i srebrene medalje.

Sada je Bojana Popović na selektorskoj klupi, a medalja je za podmlađenu reprezentaciju daleki san, tako da je za početak važno obezbjediti plasman na Olimpijske igre.

Bek naše reprezentacije, Itana Grbić kaže je da motiva ne nedostaje i da su sve djevojke spremne da daju maksimum.

“Olimpijske igre su san svakog sportiste, posebno za novu generaciju kao što je naša. Stvarno je motiv nikada veći, svjesni smo da je sljedeća prilika tek za četiri godine, da li u ovom sastavu ili ne o tome nećemo razmišljati”, započela je crnogorska rukometašica.

Slovenija i Njemačka imaju odlične timove i biće glavni konkurenti u borbi za Pariz.

“Nikad izazovnija grupa, što se mene tiče. Ima dosta igračica koje imaju novu ulogu i veću odgovornost. Mislim da su Slovenija i Njemačka nikad jače. Biće teško, mislim da svi podjednako želimo plasman, ali vidjećemo koga će sreća poslužiti malo više”, kazala je Grbić.

Itana je rukometašica slovenačkog Krima, dobro poznaje reprezentaciju Slovenije koju predvodi legendarni crnogorski trener, Dragan Adžić.

“Svi znamo trenera odlično poznaje i on nas. Tanja (Brnović) i ja smo tamo i znamo čitav njihov sistem. Svjesne smo da će se fokusirati na našu dva na dva igru sa pivotom i da će pokušati to da zaustave.. Ne smije da izostane, srce, hrabrost i karakter. Treba da igramo našu igru, da igru i energiju iz odbrane prenosimo u napad, da imamo pomoć golmana i da našom odbranom i mi njima pomognemo”, zaključila je Grbić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve