Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Papazi prvi crnogorski atletičar koji je bacio koplje preko 70 metara

Koliko je zaista loše stanje u crnogorskoj atletici najbolje govori podatak da aktuelni svejtski rekord Jana Železnog iznosi 98,48 metara

 Jubilarni 30. Atletski miting u Baru protekao je u znaku atletskog reprezentativca Crne Gore u bacanju koplja Amira Papazija člana atletskog kluba “Tempo” iz Bara.

Ovaj dvadesettrogodišnji atletičar dobio je najviše aplauza za rezultate u disciplini bacanje koplja , gdje je tri puta popravljao rekord Crne Gore. Papazi je sa hicima 70.13m ,70,47 m i na kraju 72 m postavio novi rekord Crne Gore .

Koliko je zaista loše stanje u crnogorskoj atletici najbolje govori podatak da aktuelni svejtski rekord Jana Železnog iznosi 98,48 metara, a da je svjetski rekord kod dama u istoj disciplini 72,28 metara Barbore Špotakove.

Dosadašnji rekord u disciplini bacanje koplja bio je u vlasništvu Papazija , a postignut je 28.8.2022. godine u Baru sa 69,14 m. Papazi je ovim rezultatom najavio da crnogorska atletika u njemu dobija novog kvalitenog takmičara od koga se u narednom periodu očekuju još značajniji rezultati.

Takođe,u konkurenciji juniora blistao je mladi atletičar Matija Vojvodić član AKMornar iz Bara koji je u disciplini 110 m prepone postavio novi juniorski rekord sa rezultatom 14 .71sekundi.

Dosadašnji rekord držao je Darko Pešić koji u Baru 1.5.2011. trčao 14 .74 sekundi.

U Atletskom savezu Crne Gore zadovljni su nastupom mladih crnogorskih reprenzetativaca Papazija i Vojvodića na 30.Medjunarodnom atletskom mitingom u Baru,jer je crnogorska atletika sa njima dobila u budućnosti mlade takmičare pred kojima je svijetla budućnost u nadi da će se što prije oporaviti od povreda i najbolji reprenzetativci:Marija Vuković,Danijel Furtula,Tomaš Đjurović,Darko Pešić i Risto Drobnjak i da se očekuje vrlo brzo da atletska sezona u ASCG i ove godine prođe u ostvarivanju što boljih rezultata crnogorske atletike.

Naravno ,biser u bacanju kugle Vesna Kljajevic iz AK.”Tare”i Mojkovca učenica profesora Marka i Danila Ristića već je osvojila titulu Balkanskog šampiona u bacanju kugle početom februra u Beogradu i već je ispunila normu za Svjetko juniorsko prvenstvo koje se održava u Limi-Peru od 26-31.avgusta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve