Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Dragan Adžić: Reprezentacija Slovenije ima vrijednost, Crna Gora budućnost

Slovenija je danas predvođena Draganom Adžiće savladala Crnu Goru (30:26) tako da je naša selekcija nakon tri uzastopna učešća ostaa bez plasmana na Olimpijske igre.

Dragan Adžićje sa reprezentacijom Crne Gore 2012. godine u Londonu osvojio olimpijsko srebro, potom i nekoliko mjeseci kasnije na Evropskom prvensvtu u Srbiji evrpsko zlato, a danas je na Olimpijske igre, pobjedom, upravo protiv Crne Gore, odveo Sloveniju prvi put na smotru najboljih svjetskih sportista.

Pored uspjeha u reprezentaciji Adžić je sa rukometašicama Budućnosti 2010. godine osvojio Kup pobjednika kupova, potom i dvije Lige pampiona, 2012. i 2015. godine.

Slovenija je danas predvođena Draganom Adžiće savladala Crnu Goru (30:26) tako da je naša selekcija nakon tri uzastopna učešća ostaa bez plasmana na Olimpijske igre.

Adžić je i pored poraza Crne Gore imao samo riječi pohvale za naš stručni štab i rukometašice koje brane boje naše zemlje.

“Istakao bih da ova reprezentacija i rad koji su Bojana Popović i Maja Savić nakon mene napravile u Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore je fenomenalan. Naklon do kraja. U ovom sastavu su danas pokazale fenomenalnu borbu i igru. Imaju potencijal i razlog da se okrenu Los Anđelesu”, rekao je Adžić nakon meča za RTCG.

Adžić je na selektorsku klupu Slovenije došao prije tri godine i već je napravio ogroman rezultat plasmanom u Pariz..

“Moja vizija je bila da možemo da se plasiramo, da vrijedimo. Pokazalo se da ove djevojke vrijede, ponosan sam na njih i njihov rast. Podrška koju imamo u Savezu i Krimu je doprinijela ovome”. Sastav Crne Gore je takav da se izvlači maksimum. Znam te igrače, cijenim ih i poštujem, dale su svoj maksimum. Da je bilo još par rukometašica, bilo bi teže. Crna Gora ima budućnost, uz ovaj rad i uslove koje ima. Ne brinem se za budućnost Crne Gore. Slovenija sa ovom generacijom ima šansu da bude na Olimpijskim igrama. Uradićemo sve da budemo što bolji u Parizu i da pružimo podršku razvoju mladih igračica u Sloveniji. Da u kontinuitetu Slovenija učestvuje na velikim takmičenjima”, zaključio je Adžić.

Prilikom intoniranja himni na početku utakmice Adžić je zajedno sa rukometašicama Slovenije pjevao himnu ove zemlje što je na sebi svojstven način prokomentarisala nakon utakmice Jovanka Radičević.

“Nikada ne bih mogla pjevati himnu nijedne druge zemlje osim moje. Crna Gora je moja zemlja i kada bih bila selektorka neke druge države ne bih mogla pjevati nijednu drugu himnu osim Crne Gore”, kazala je Radičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Duždev_Do
14.04.2024-19:55 19:55

Da! Ćušnuli ste Adžića i sada što?