Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Dragan Adžić se nada plasmanu Crne Gore i Slovenije

Za to je potrebno da obje selekcije urade ono što se dogodilo prije osam godina u Orhusu - da savladaju domaćina kao tada "lavice" i Rumunija što su uradile protiv Danske i ugledaju Grad svjetlosti.

Dragan Adžić je žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore 2012. godine odveo na Olimpijske igre u London i tamo doveo da finala, a potom i titule evropskog šampiona iste godine.

Nakon 12 godina Adžić i njegove reprezentativke Slovenije biće posljednja prepreke Crnoj Gori ka cilju koji je ponovo plasman na Olimpijske igre, ovog puta u Parizu.

Bivši crnogorski selektor vjeruje da na Olimpijske igre zajedno mogu Crna Gora i Slovenija bez obzira što se kvalifikacioni turnir igra u Njemačkoj, u Ulmu.

Za to je potrebno da obje selekcije urade ono što se dogodilo prije osam godina u Orhusu – da savladaju domaćina kao tada “lavice” i Rumunija što su uradile protiv Danske i ugledaju Grad svjetlosti.

“To bi bilo idealno. Znam da se Crna Gora žestoko sprema za utakmicu sa Njemačkom, a i mi ćemo se potruditi da naš meč u nedjelju ne bude previše značajan. Pratim i poštujem Crnu Goru, postiže fenomenalne rezultate, mislim da se izvlači maksimum iz potencijala koji ima. Biće zahtjevno i žestoko i Njemačkoj i Sloveniji protiv Crne Gore, ali se nadam da posljednji meč neće odlučivati”, rekao je Adžić za RTCG.

Slovenke sjutra (17.45) na otvaranju turnira u “Ratiofarm areni” igraju sa Njemačkom, to im je prva prilika da zakorače ka debitantskom nastupu na najvećim svjetskim smotrama.

“Njemačka ima vrhunsku bazu igračica, nosioci su djevojke iz generacija 1996. i 1998. godište. Mogu da računaju i na kvalifikacije za Olimpijske igre 2028, daj bože da Slovenija i Crna Gora naprave da one razmišljaju o Los Anđelesu, a ne o Parizu”.

Pred sjutrašnji meč ima dosta nepoznanica, jer će to biti prvi duel dviju selekcija poslije Evropskog prvenstva 2006. godine!

“Dobro smo se spremili, ali nemamo iskustvo igranja sa Njemicama. Čak ni sa Crnom Gorom dugo nisam igrao sa ovom generacijom, osim u Ligi šampiona. Ostaje nepoznanica kako ćemo reagovati jedni na druge, ali ćemo uraditi sve da taj prvi meč dobijemo. Domaćini u olimpijskim kvalifikacijama znaju da gube, vjerujem da ćemo nastaviti tu tradiciju”, naglasio je Adžić.

Evropski prvak i olimpijski vicešampion sa “lavicama”, te dvostruki osvajač Lige šampiona sa ekipom Budućnosti, na raspolaganju ima praktično najjači sastav.

“Sve djevojke na kojem sam mogao da računam su zdrave, i to možda prvi put otkada sam selektor. Nina Zulić zbog trudnoće nije sa nama, Gomilar je prestala da igra, ali sve ostale su tu. Elizabet Omoregi se poslije duže vremena oporavila. To je to što Slovenija ima u ovom trenutku i mislim da je to konkurentno za predolimpijski turnir”.

Adžić ne krije da je od dolaska na klupu Slovenije u glavi imao zacrtan cilj da izbori nastup u Parizu.

“U momentu kada sam pregovarao da prije tri godine preuzmem Sloveniju, koja je bila posljednja na Evropskom prvenstvu 2020, vidio sam mogućnost odlaska na OI i to mi je bio motiv da dođem. Imao sam podršku i sličnu viziju sa tadašnjim predsjednikom Bobinecom, kasnije i sa njegovim nasljednikom Županom i počasnim predsjednikom Jankovićem. Drago mi je da smo na korak od toga. Uradili smo puno sa ovim djevojkama, imaju kvalitet da idu na Olimpijske igre i vjerujem da ćemo to ostvariti”, zaključio je 54-godišnji stručnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve