Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Rakočević: Vlada da povuče nezakonitu odluku o prinudnoj upravi, tužilaštvo da formira predmete povodom dešavanja u Šavniku

Neće biti supremacije političkog dogovora u odnosu na zakon i Ustav", poručuje Rakočević. 

U Skupštini je održan sastanak predstavnika parlamentarnih partija u cilju pronalaženja modela kojim bi se razriješila politička kriza u Šavniku.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević nakon sastanka novinarima je kazao da su iz te partije i opozicije saopštili da imaju dva ključna prioriteta koji treba da se riješe na sastanku.

“Prvo prioritetno pitanje je da se vratimo radu Odbora za izborno zakonodavstvo. Molimo Vladu da povuku odliku o prinudnoj upravi koja je nezakonita. Sa čim su se saglasili i ostali učesnici sastanka.

Neće biti supremacije političkog dogovora u odnosu na zakon i Ustav”, poručuje Rakočević.

Dodao je da su predložili i da se izradi set prijedloga za izmjene izbornih zakona, te da se poštuje odluka DIK-a.

“Državna revizirska institucija je donijela zaključak da se ponove izbori na dva izborna mjesta. To je jedino zakonito rješenje. Tek nakon što se završe izborne radnje u Šavniku mi možemo da pričamo o političkom dogovoru. Oni koji su lomili kutije i krali materijal ne smiju biti abolirani odgovornosti”, poručio je Rakočević.

“Naš prijedlog je da što prije riješimo pitanje Šavnika, jer u protivnom Briselu šaljemo lošu sliku”, kazao je Rakočević.

“Apelujemo na tužilaštvo da se formiraju predmeti za sve ono što se dešavalo u Šavniku”, dodao je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve