Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Rakočević: CEDIS je danas uništeno preduzeće, tužilaštvo da reaguje

Rakočević je na konferenciji za novinare kazao da je 2019. dobitak  CEDIS-a bio 1,5 miliona eura, a 2022 gubitak je bio 11 miliona eura.

Poslanik DPS Nikola Rakočević, kazao je da je Državna revizorska institucijala dala duplo negativno mišljenje na finansijsko poslovamje CEDIS-a, i konstatovao da je ta državna kompanija uništeno preduzeće.

Rakočević je na konferenciji za medije, kazao da je ”2019. dobitak CEDIS-a bio 1,5 miliona eura, a tri godine kasnije – gubitak je 11 miliona eura”.

”CEDIS je danas uništeno preduzeće. Državna revizorska institucija DRI dala je duplo negativno mišljenje”, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Podsjetimo, Portal Aktuelno pisao je juče o poslovanju CEDIS-a koje su obilježile sumnjive radnje, nepotizam i katastrofalni finansijski rezultati od kad su ovu kompaniju preuzele Demokrate i njihov funkcioner Vladimir Čađenović.

Rakočević je kazao da je stanje u energetskom sektoru prema izvještaju DRI-a problematično što znači da se samim tim urušava i ekonomija.

”U skladu sa izvještajem DRI, treba sedam godina odgovornog poslovanja u CEDIS-u da bi došao na zelenu granu. U 2019. za bruto plate zaposlenih u CEDIS-u je trebalo 25 milona eura, a 2022. godine 31 milion. Broj zaposlenih porastao je za skoro trista od 2019. godine, u poređenju sa 2022. Na današnji dan je stanje još gore”, poručio je Rakočević i pozvao SDT da reaguje na ove podatke.

Rakočević je pozvao Specijalno državno tužilaštvo da reaguje.

“SDT je na potezu. Razumijemo da ima puno posla, ali je od interesa za javnost da obavijeste o izviđaju koji je u toku povodom duplog negativnog mišljenja DRI”, poručio je Rakočević.

Prema njegovim riječima ”najbolje od toga da li DPS radimo dobro ili loše govore istraživanja javnog mnjenja”.

“DPS stoji i dalje kao najjača partija u Crnoj Gori. Ostaje nam da na narednim izborima potvrdimo tu snagu”, zaključio je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve