Srijeda, 22 Maja, 2024
Rubrika:

Vinicijus približio Real novom finalu

U prvom polufinalnom meču Lige šampiona u Minhenu nije bilo pobjednika, pa će odluka o finalisti pasti u Madridu za osam dana

Iako je Bajern bio bolji, do finiša utakmice i rezultatsku prednost Real Madrid je zadovoljniji konačnim rezultatom i bliži plasmanu u finale Lige šampiona o kojem će odlučivati na svom terenu za osam dana.

Real poveo u 24. minutu golom Vinisijusa, Bavarci preokrenuli za samo tri minuta početkom drugog poluvremena preko Sanea i Kejna iz penala, a Brazilac sa bijele tačke donio izjednačenje Madriđanima.

Nije mnogo toga pokazao Real Madrid uprvih 20 minuta meča, ali je i to bilo dovoljno da šokira domaćina na Alijanc areni. Kraljevski klub je prvu veliku šansu pretvorio u gol. Toni Kros je sjajno asistirao kroz srce odbrane Bajern, Vinicijusa Žunior je izašao sam pred golmana Nojera i rutinski zatresao mrežu.

Iskupio se Liroj Sane za veliki promašaj u prvom dijelu meča, reprezentativac Njemačke je ovog puta iz daleko teže situacije maestralno pogodio lijevom nogom, nakon što je sa desne strane ušao u sredinu i u kaznenom prostoru se u punom trku namjestio za udarac.

Samo tri minuta kasnije potpun preokret.

Sudija Klemon Tupan nije imao nikakvu dilemu – odmah je pokazao na bijelu tačku! Lukas Vaskez je bio neoprezan i oborio je Džamala Musijalu, koji je bio u veoma dobrom prodoru ka golu. Hari Kejn donosi prednost Bajernu, a prije samo tri minuta to je djelovalo nezamislivo!

Sedam minuta prije kraja meča real je stigao do izjednačenkja. Drugi put na meču Vinisijus Žunior trese mrežu iza leđa Manuela Nojera, ovog puta sa penala nije imao velikih problema – golmana je poslao u stranu, a loptu veoma snažno po sredini gola.

 

BAJERN MINHEM – REAL MADRID 2:2 (0:1)

Minhen – Stadion: Alijanc Arena. Sudija: Klemon Turpan (Francuska). Strijelci: 0:1. Vinicijus 24, 1:1, Sane 53, 2:1 Kejn 57 pen, 2:2.  Vinisijus 83 pen.

BAJERN MINHEN (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Dajer, Kim, Mazraui – Gorecka (od 46’ Gereiro), Lajmer – Sane (od 87’ Dejvis), Miler (od 80’ Gnabri), Musijala – Kejn

REAL MADRID (4-4-2): Lunjin – Vaskes, Naćo (od 65’ Kamavinga), Ridiger, Mendi – Čuameni, Kros (od 75’ Modrić), Valverde, Belingem (od 75’ Dijas) – Rodrigo (od 87’ Hoselu), Vinisijus

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve