Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Bojana Popović: Najvažniji su bodovi

Selektorka kaže da je pored osvojenih bodova u Bugarskoj jako važno da su sve igračice zdrave i da nema povreda.

Selektorka Bojana Popovića je zadovoljna izdanjem svojih izrabranica u drugom poluvremenu u pobjedi (34:20) protiv Bugarske.

Ona je istakla da su utakmice protiv znatno slabijih protivnika teške i rizične, jer postoji strah od povreda, zbog čega je najvažnije da su upisana nova dva boda i da sve igračice ovu EHF sedmicu završavaju zdrave.

“Ovakve utakmice su teške, jer je pobjednik praktično unaprijed poznat zbog velike razlike u kvalitetu. To dovodi do situacije da igračice hoće da se sačuvaju, a zbog izostanka maksimalnog pristupa od početka, dešavaju se i greške, promašeni ziceri i nedovoljno dobra igra u tranziciji. Ipak, i to je sastavni dio priče i morali smo i to da prođemo”, kazala je Popović i dodala:

“U drugom poluvremenu smo pružile dobro izdanje, postigle mnogo lakih golova i došle do ubjedljive pobjede. Neke igračice su unijele potrebnu agresivnost u odbrani, tu prvenstveno mislim na Nikolinu Vukčević koja je dala veliki doprinos i doprinijela da postižemo lake golove. Najvažnija su dva boda i maksimalan učinak nakon dva kola kvalifikacija”, kazala je Popović.

Duel u Bugarskoj bio je i posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo, koje “lavice“ otvaraju 30. novembra protiv Kameruna u Helsingborgu.

“Nemamo mnogo vremena, već samo šest-sedam treninga koje ćemo odraditi do Svjetskog prvenstva. To je kratak period da sve posložimo na pravi način, jer je potrebno vrijeme da se bekovi uigraju i da se sklopi odbrana. Na tome mora da se radi, ali moramo da se uklopimo kao i ostali. Važno je da bekovi steknu međusobno povjerenje u igri, kako bi odbrana bila kompaktna i vjerujem da ćemo u tome uspjeti iako imamo malo vremena. Imaćemo i tri dana zajedničkog rada sa Hrvatskom u Poreču, nakon čega putujemo u Švedsku”, zaključila je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve