Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Suspendovan čuvar šuma iz Berana

Juče je u opštini Berane, u Gazdinskoj jedinici ''Jelovica'' sprovedena uspješna akcija zaplijene bespravno posječene građe

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković suspendovao je danas Milonju Golubovića, čuvara šuma u Područnoj jedinici Berane, do okončanja disciplinskog postupka za težu povredu službene dužnosti.

Naime, kao što je javnost već upoznata, juče je u opštini Berane, u Gazdinskoj jedinici „Jelovica“ sprovedena uspješna akcija zaplijene bespravno posječene građe.

“Međutim, dok je VD direktora organizovao zaplijenu bespravne građe u odjeljenju 12 u Jelovici i njeno lagerisanje na sigurnu lokaciju, zahvaljujući tajno postavljenim kamerama na drugoj lokaciji otkriveno je da je teretno vozilo čuvara šuma Golubovica korišćeno za nezakonite aktivnosti, što se vidi iz video snimka u prilogu. Slučaj je uz prikupljene dokaze proslijeđen nadležnim organima na dalje postupanje, a VD direktora je po hitnom postupku danas donio rješenje o suspendovanju čuvara šuma Golubovića, do okončanja disciplinskog postupka”, navode iz Uprave.

Ovom prilikom VD direktora je istakao da tajno postavljene kamere u šumama su odličan potez koji daje odlične rezultate, kao i da Uprava mora biti zdrav kolektiv koji čine isključivo odgovorni i profesionalni radnici, sa zajedničkim ciljem – a to je zaštita crnogorskih šuma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve