Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović nije zabrinuta nakon blijedog izdanja protiv Paragvaja

Protiv Njemačke u subotu i Slovenije dan kasnije moraće mnogo bolje izabranice Bojane Popović ako žele da ovog ljeta ugledaju svjetla Pariza i učestvuju na Olimpijskim igrama.

Crna Gora je odigrala veći dio meča protiv Paragvaja ispod svog nivoa i samo zahvaljujući suvom kvalitetu ostvarila na kraju čak i ubjedljivu pobjedu na startu kvalifikacija za Olimpijske igre.

Protiv Njemačke u subotu i Slovenije dan kasnije moraće mnogo bolje izabranice Bojane Popović ako žele da ovog ljeta ugledaju svjetla Pariza i učestvuju na Olimpijskim igrama.

“Nijesam zabrinuta, očekivana je bila cijela utakmica sa moje strane. Mislila sam da će, možda, poslije onakve igre s kraja prvog poluvremena, da uđu u ritam za drugo poluvrijeme, da ćemo vratiti ritam kroz dobru odbranu i da da ćemo da istrčimo dosta laganih kontri. Međutim, ponovo smo ušli u nervozu dogo smo stajali u defanzivi i branili se po dva, dva i po minuta, i onda, naravno, da je dolazilo do pada koncentracije. Igrali smo sa njima i u decembru i slična situacija je bila u prvom poluvremenu. Imali smo problema zbog njihovog protoka lopte, jer su male, brze i atipične i onda je, prosto, teško se dugo braniti. I onda kada neku tranziciju ne odradimo kako treba ili napad ponovo smo u odbrani stajali dugo”, kazala je odmah nakon utakmice Popović.

Bilo je neizvjedno do same završnice, Paragvaj je četiri minuta prije kraja bio u “igri” za pobjedu. Ipak, serijom 4:0 naše rukometašice su riješile pitanje pobjednika.

“Nekako se djevojke pripremaju za ono što slijedi – za vikend i te glave, koliko god da upozoravamo, često ne mogu da se prešaltaju i odigraju utakmicu koja je ispred njih, nego je više odrađuju. A tako ne može, što se i pokazalo. Na kraju je važna pobjeda i da su sve zdrave i da se spremamo za ono zbog čega smo došli. Nisu, sve je već viđeno. Njemačka je od početka imala prednost i do kraja je lomila otpor Slovenije i zasluženo osvojila dva boda. Što se tiče taktičkih stvari – sve se ponavljalo. Analiziraćemo ih i spremati se najbolje što možemo”, zaključila je naša selektorka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve