Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

BOJANA POPOVIĆ: Paragvaj pravi protivnik za uvod u najvažnije mečeve

Paragvaj ima najmanje šansi za plasman na olimpijski turnir, ali zbog toga i pod najmanjim pritiskom i sasvim sigurno nije rival za podcjenjivanje.

Crna Gora večeras igra vjerovatno najlakšu utakmicu sa apsekta težine protivnika, protiv Paragvaja, ali na ovakvim turnirima nijedna utakmica nije laka, pogotovo ne prva koja donosi startnu prednost u slučaju pobjede u mečevima protiv najjačoh rivala Slovenije i Njemačkke.

Paragvaj ima najmanje šansi za plasman na olimpijski turnir, ali zbog toga i pod najmanjim pritiskom i sasvim sigurno nije rival za podcjenjivanje.

“Stigle smo, stanje je nepromijenjeno od polaska, put je trajao osam sati, polako se navikavamo na kompletan ambijent, došle smo da posjetimo halu, večeras je tek utakmica, tako da imamo cijeli dan da se odmorimo i da odigramo tu utakmicu sa Paragvajem koji je pravi protivnika za ulazak u cijeli turnir. Treba biti pametan i odigrati maksimalno ali sačuvati glavne igrače” izjavila je selektorka Popović.

“Lavice” u petak imaju slobodan dan a onda za vikend dvomeč sa Njemačkom i Slovenijom.

“Sjutra je slodoban dan, ali bez obzira na to, igra se utakmica za utakmicom za vikend. Treba sačuvati snagu za te dvije utakmice. Iskreno se nadam da ćemo od starta imati fokus jer smo na Svjetskom prvenstvu protiv Paragvaja krenuli loše. To su sve utakmice na kojim hoćemo samo da odradimo posao ali to tako ne može. Paragvaj nije slučajnu tu, mora maksimalno da se pristupi svemu i ja se nadam da ćemo imati pristup kakav smo imali protiv Bugarske” dodala je Popović.

Na Olimpijske igre plasiraće se po dvije prvoplasirane ekipe, a Crna Gora je igrala na prethodna tri olimpijska turnira u Londonu, Rio de Žaneiru i Tokiju.

Turniru u Ulmu

Četvrtak

Crna Gora – Paragvaj (20.15h)

Subota

Crna Gora – Njemačka (14.15h)

Nedjelja

Crna Gora – Slovenija (16.00h)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve