Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Vujović: Vučić je nasilnik i ko povija kičmu pred takvima najgore prolazi

''To bi trebalo da bude zaključak našeg državnog vrha na čelu sa premijerom i ministrom vanjskih poslova, nakon jednomjesečne sage oko Rezolucije o genocidu u Srebrenici i maltretiranja crnogorske javnosti u izvedbi Vučića i njegovih crnogorskih vazala, inače Spajićevih ''partnera'' u izgradnji evropske Crne Gore'', kazao je Vujović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je politički nasilnik i ko povija kičmu pred takvima najgore prolazi i proživljava poseban tretman maltetiranja i šikaniranja, kazao je predsjednik Socijaldemokratske partije Ivan Vujović.

“To bi trebalo da bude zaključak našeg državnog vrha na čelu sa premijerom i ministrom vanjskih poslova, nakon jednomjesečne sage oko Rezolucije o genocidu u Srebrenici i maltretiranja crnogorske javnosti u izvedbi Vučića i njegovih crnogorskih vazala, inače Spajićevih “partnera” u izgradnji evropske Crne Gore”, kazao je Vujović.

Kako je istakao, manje je važno ovo PES – ovo saginjanje, manipulisanje sa besmislenim amandmanima koji su imali samo jedan cilj a to je da pokušaju umiriti Vučića i njegove, ako je nešto iz ovoga naučeno i izvučena pouka.

“A ta pouka je prosta – sa protagonistima nasilničke, nacionalističke i zle politike iz 90-ih prošlog vijeka, a posebno sa crnogorskim vazalima te politike, ne može biti ni Evrope, ni napretka ni razvoja”, navodi Vujović.

Prema njegovim riječima, svakome ko išta zna o politici je jasno da je ključni zadatak ove nasilničke politike da osujeti i spriječi napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji, posebno u ovoj osjetljivoj fazi uoči dobijanja tzv. IBAR-a.

“Zbog toga je cijela priča oko Rezolucije o Srebrenici u UN poslužilo kao sjajan povod za dizanje tenzija i kreiranje dileme oko fundamentalnog civilizacijskog pitanja kakvo je pitanje genocida u Srebrenici. Na to se dodatno nakalemila besmislena inicijativa oko Rezolucije o Jasenovcu kao dodatan maehanizam za kvarenje odnosa sa Hrvatskom, članicom EU, zbog čega je uslijedila i protestna nota iz ove zemlje”, kazao je Vujović.

Kako je istakao, Jasenovac kao monstruozni zločin zločinačke i kvislinške NDH nikada niko nije osporio, niti iko u Crnoj Gori veliča monstrume i zlikovce poput Pavelića i ostalih prvaka NDH, dok se kreatori i izvođači srebreničkog genocida u značajnom dijelu javnosti slave kao srpski heroji.

“I treba li podsjećati da ih tako tretiraju oni sa kojima nas Spajić želi uvesti u EU. Oni koji ga danas ucjenjuju,ponižavaju i primoravaju da povlači štetne političke poteze kako bi održao vlast, rušeći evropsku poziciju zemlje i svađajući nas sa susjedima”, kazao je Vujović.

“Ništa vam, premijeru Spajiću, ne vrijedi vlast u kojoj ćete morati da pravite ovakve ustupke i da ponižavate, i sebe i državu. Nasilnika Vučiča, kao što vidite, time nećete zadovoljiti a još manje njegovu crnogorsku poslugu i plaćenike. Crna Gora, premijeru Spajiću, koja sjutra slavi dan svoje nezavisnosti, ne traje 1000 godina da bi danas služila kao krpa šešeljevske politike. Zato, ne ponižavajte nas, jer će crnogorski građanski odgovor biti žestok”, poručuje Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve