Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Averka jedva čeka reprezentativno okupljanje

Procedura je kompletno ispoštovana i ovaj sjajni vaterpolista priključiće se ekipi selektora Vladimira Gojkovića na prvom, narednom okupljanju

Konstantin Averka biće u konkurenciji za crnogorski vaterpolo nacionalni tim koji će 21. juna protiv Mađarske otvoriti Svjetsko prvenstvo.

Procedura je kompletno ispoštovana i ovaj sjajni vaterpolista priključiće se ekipi selektora Vladimira Gojkovića na prvom, narednom okupljanju.

“Malo je riječi kojima bih opisao koliko sam zadovoljan. Jedva čekam da krenem sa radom u reprezentaciji koja je jedna od najboljih na svijetu. Treniraću sa vrhunskim igračima, što me raduje. Čekaju nas dva velika takmičenja tokom ljeta, imaćemo šansu da se borimo sa vrhunskim reprezentacijama. Mislim da Crna Gora polako može da očekuje najbolje stvari”, kazao je Averka za Pobjedu.

Bjelorus, koji je do prošle sezone nastupao za Jadran (stigao 2018. godine), trenutno nosi kapicu španskog Sabadelja (u društvu sa reprezentativcem Dušanom Banićevićem), i osvojio je vrijedan klupski trofej – Evrokup. Najbolji je igrač španske ekipe, što je potvrdio konkretno nastupima u Evropi gdje je iskazao golgeterske sposobnosti.

Kada je Bjelorus iz Šturma stigao u Jadran bio je talentovani igrač lijeve strane, a vrlo brzo stekao je reputaciju i postao jedan od najboljih u ekipi crnogorskog šampiona. Sa Averkom će konkurencija biti ojačana, a njegove sposobnosti u bazenu su izuzetne.

“Jadran za cio život! Imao sam najbolju sezonu u životu, u sportskoj karijeri. Žao mi je što u posljednjoj sezoni u Jadranu nijesmo osvojili Regionalnu ligu. Radili smo dobro, a svaki igrač je poslije svake godine bio jači i bolji.”

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve