Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukometaši sa Belgijom ili Italijom u baražu za Svjetsko prvenstvo

Pobjednik kvalifikacionog dvomeča između Belgije i Italije koji je na programu u martu, biće rival našoj reprezentaciji u baražu za plasman na planetarnu smotru

Odličan žrijeb za „lavove“ za baraž za Svjetsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Pobjednik kvalifikacionog dvomeča između Belgije i Italije koji je na programu u martu, biće rival našoj reprezentaciji u baražu za plasman na planetarnu smotru!

Sjajna vijest je i što će revanš biti odigran u našoj državi. Prvi meč na programu je 8/9. maja, a revanš u Crnoj Gori je 11/12. maja.

Crna Gora je dakle, kao nosilac na žrijebu u Kelnu, izbjegla da u baražu igra protiv jednog od sedam učesnika Evropskog prvenstva u Njemačkoj koji su bili u drugom šeširu i za rivala dobila tim koji će kroz kvalifikacije izboriti plasman u baraž.

Najteži protivnici koji su mogli da dođu iz drugog šešira bili su Srbija, Farska Ostrva i Švajcarska, pa je zaključak da su Mirko Radović i saigrači sjajno prošli na žrijebu.

Crna Gora je zahvaljujući osvajanju 14. mjesta na EHF Euro 2024, bila u prvom šeširu na žrijebu.

Naša reprezentacija u maju će dakle, imati sjajnu priliku da treći put izbori učešće na planetarnoj smotri, nakon nastupa na šampionatima 2013. i 2023. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve