Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Lavice protiv Slovenije, direktan obračun za olimpijsku vizu

Obje reprezentacije uoči odlučujućeg duela imaju po pobjedu i poraz

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas u Noj-Ulmu sa Slovenijom utakmicu posljednjeg kola kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu. “Lavice” samo pobjeda vodi na Igre, dok je selekciji koju sa klupe predvodi Dragan Adžić dovoljan i bod.

Obje reprezentacije uoči odlučujućeg duela imaju po pobjedu i poraz.

Selektorka naših rukometašica Bojana Popović kazala je nakon poraza od Njemačke u drugom meču kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre da je presudilo to što ekipa nije postizala golove iz lakih pozicija.

“Vidjelo se da su i jedna i druga ekipa u grču išle u veoma važan meč za obje selekcije i nekako su odbrane bile na visini zadatka na početku duela. Njemačka zona je teška da se probije, pokušavali smo na više načina, i neke izgledne šanse koje smo stvorile nismo krunisale golom. To u ovakim utakmicama mnogo znači i mnogo košta”, rekla je Popović.

Protiv Slovenije očekuje da će presuditi nijanse.

“Očekuje nas još jedna teška utakmica, znamo se odlično, biće velika borba 60 minuta, malo smo se potrošili protiv Njemačke, važno je da se oporavimo. Slovenija je imala taj lakši posao protiv Paragvaja, ali svakako moraju da odigraju to, tako da smo u istoj situaciji. Presudiće taj momenat koncentracije, fokusa u momentima prilikom šuta, a i golmani su važna karika, sve zavisi kako uđu u meč”, zaključila je Popović.

Naš srednji bek Matea Pletikosić je kazala da će se naše djevojke spremiti za težak meč protiv Slovenki.

“Slovenija nas čeka spremna i mi njih isto, znamo koji je cilj. Ne bi trebala biti nikakvih prepraka, Mi smo pokazali na utakmici sa Njemačkom karakter, vratili smo se sa deset razlike na četiri. Primili smo neke lake golove, promašili zicere, i to nas je koštalo. Srećna sam što smo se vratile, nismo se predale”, kazala je Pletikosić.

Njemačka je osigurala prvo mjesto i olimpijsku vizu za Pariz.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve