Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

“Ajkule” u Trebinju na pripremama za Svjetsko prvenstvo

Prvi dio priprema vaterpolisti obavljaju u Trebinju, od 22. do 27. januara, zatim se sele u Bukurešt, odakle će 2. februara otputovati u Dohu.

Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore odveo je u Trebinje našu najbolju selekciju na pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Dohi od 5. do 17. februara.

Prvi dio priprema “ajkule“ obavljaju u Hercegovini do 27. januara, zatim se sele u Bukurešt, odakle će 2. februara otputovati u Dohu.

“U Trebinju ćemo biti tokom cijele sedmice, a trenutno pokušavamo da napravimo najoptimalniji rad poslije Evropskog prvenstva”, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Na šampionatu svijeta, na kome se dijele posljednje četiri vize za Olimpijske igre u Parizu, Crna Gora će igrati u grupi C u kojoj su Srbija, Sjedinjene Američke Države i Japan.

“Pokušavamo da obavimo određeni oporavak, da obnovimo fizičku pripremu, probaćemo i da obnovimo neke stvari za koje mislimo da nisu bile dobre tokom turnira u Hrvatskoj”, dodao je Gojković.

Prvi meč je 5. februara protiv SAD, dva dana kasnije je duel sa Srbijom, a 9. februara sa Japanom.

“To je to što možemo da uradimo – 2. februara letimo u Dohu, a već tri dana kasnije očekuje nas i prvi meč na Svjetskom prvenstvu. Uglavno sve ide po planu, imali smo nekoliko igrača koji su bili prehlađeni, ali sada smo svi tu i nadam se da ćemo izvući maksimu tokom ovoh dana do početka prvenstva”, zaključio je Gojković.

U četvrtfinale će se plasirati pobjednici četiri grupe, drugoplasirane i trećeplasirane selekcije razigravaće za plasman među osam najboljih.

Na pripremama su:

Pear Tešanović, Dejan Lazović, Darko Đurović, Draško Brguljan, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Vladan Spaić, Kanstantin Averka, Aleksa Ukropina, Dušan Banićević, Đuro Radović, Dušan Matković, Aljoša Mačić, Martin Gardašević, Miroslav Perković, Vuk Drašković, Vasilije Radović, Jovan Vujović i Marko Mršić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TREBINJE- TREBINJE KAD ME VIDIS .... ..
26.01.2024-00:16 00:16

Pa ima li bazen u Niksicu ??? Treba li Trebinje napuniti parama od VSCG a ne dati svom gradu. Jos samo da VSCG se prijavi ekipu kao reprezentaciju entiteta RS. I svi bi pjevali -Boze pravde .

dpero
26.01.2024-00:42 00:42

Pripremaju se u Trebinju, sramno, a kao da nema bazena u+Cg, Niksic ima,…..ali to ovom litijsu Gojkovicu ne odgovara kao ni ostalim u savezu!!!