Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

”Ajkule” stigle u Dohu, Spaić i Vidović: Mnogo je bitan meč sa Amerikancima

Ulog je veliki, cilj je plasman na Olimpijske igre za šta bi trebalo da bude dovoljan plasman u četvrtfinale SP

Crnogorski vaterpolisti u ponedjeljak počinju nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Ulog je veliki, cilj je plasman na Olimpijske igre za šta bi trebalo da bude dovoljan plasman u četvrtfinale SP.

“Ajkule” su u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Srbijom i Japanom, a “jenkiji” su prvi rival – u ponedjeljak od 15.30 po našem vremenu.

“Glavni cilj je plasman na Olimpijske igre. Biće teško, ima dosta jakih reprezentacija, jaka je i grupa u kojoj se nalazimo. Međutim, imamo svoje adute, vjerujemo u sopstveni kvalitet i vjerujem da ćemo nastaviti niz kada su u pitanju učešća na OI”, rekao je centar Vladan Spaić.

Amerikanci moraju da se poštuju.

“U pitanju je jaka selekcija, koja se podigla posljednjih godina. Amerikanci vjerovatno za cilj imaju da budu pravi 2028. u Los Anđelesu. To je generacija koja igra odlično, vođena selektorom Dejanom Udovičićem, možda je i u najboljih pet ili šest na svijetu. Ima odličnog centra, veoma dobre vanjske igrače i to je tim koji je dobro popunjen. Biće teško, na jednu loptu i odlučiće detalji”, istakao je Spaić.

Prvog protivnika cijeni i Stefan Vidović.

“Ovo je atipična situacija, odmah poslije Evropskog startuje Svjetsko prvenstvo. Nije se imalo puno vremena za trening, ali tako je svima. Nama su misli sada usmjere na prvu utakmicu sa SAD koje su izuzetna selekcija, predvođena Halokom, najboljim centrom na svijetu u ovom momentu”, kaže Vidović i dodaje:

“Zbog ciljeva koje imamo bi bilo najbolje da dobijemo prvu utakmicu, ali rival je veoma dobar. Nikada u istoriji nije imao toliko igrača u evropskim klubovima, to dovoljno govori o kvalitetu Amerikanaca”.

Crna Gora je u dobroj formi, navodi Vidović.

“Mislim da smo na pravi način iskoristili vrijeme između dva velika takmičenja. Fokusirani smo i imamo veliku želju da uradimo ono zbog čega smo došli, a to je da osiguramo plasman na Olimpijske igre”, zaključio je vaterpolista Sabadelja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
03.02.2024-23:50 23:50

Jedno je izvjesno. Amerikanci će pjevati himnu zvoje zemlje, koju zastupaju u vaterpolu. Crnogorski reprezentativci neće pjevati himnu zemlje, u ime nastupaju na svjetskom prvenstvu. Crnogorci i Crnogorke navijaće za prave sportiste, VATERPOLISTE SAD!