Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Svojim prisustvom na Kongresu, opozicija dala na značaju kvislinškoj URA-i

I ništa ne bi bilo čudno na kongresu te stranke, da sva opozicija nije došla juče na poklonjenje starom-novom lideru Dritanu Abazoviću. Svojim prisustvom, čestitkama i obraćanjem na kongresu, opozicija je uveličala svečanost URA-e, dala im značaj i legitimitet koji svakako ne zaslužuju i dala svoj doprinos veselju i proslavi

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa Facebook profila)

Juče je jedna od stranaka vlasti, GP “URA”, u rodnom gradu svog političkog lidera i neobičnom ambijentu, u zaleđu plaže, održala svoj kongres.

Svoj svečani i izborni kongres održala je kvislinška stranka koja je na poslednjim izborima omogućila dolazak na vlast, crkvi Srbije i njenim poslušnim strankama…

– Stranka koja predstavlja svojevrsni pontonski most za realizaciju “srpskog sveta” u CG.

– Stranka koja je podržala zakon kojim je država CG ostala bez svoje najvrijednije imovine, koja predstavlja njeno najznačajnije istorijsko, identitetsko i kulturno nasljeđe.

– Stranka kojoj ne smeta afirmacija četničke ideologije i gaženje građanskih, sekularnih, antifaističkih i multinacionalnih vrijednosti CG.

– Stranka koja vrši vlast sa negatorima genocida u Srebrenici.

– Stranka kojoj ne smeta klerikalizam i šovinizam svog premijera i njegovih izabranika u vladi.

– Stranka za koju ne postoje vjerujući Crnogorci, izloženi otvorenoj diskriminaciji, jer su vjernici Crnogorske pravoslavne crkve.

– Stranka koja polovinu CG doživljava pokroviteljima kriminala i prijeti joj da više “neće mirno spavati”

– Stranka, bez čije volje i uticaja se ovakvo zlo ne bi moglo dešavati u CG i

– Stranka koja samo predstavlja ružnu šminku na licu velikosrpsko-svetosavske vlasti, čiji je sastavni dio.

I ništa ne bi bilo čudno na kongresu te stranke, da sva opozicija nije došla juče na poklonjenje starom-novom lideru Dritanu Abazoviću. Svojim prisustvom, čestitkama i obraćanjem na kongresu, opozicija je uveličala svečanost URA-e, dala im značaj i legitimitet koji svakako ne zaslužuju i dala svoj doprinos veselju i proslavi.

Ovakav čin opozicije za mene nije politika, nego politikanstvo i licemjerje, nijesu principi, nego njihovo gaženje i nije doprinos čistoj politici, nego zbunjivanje svih građana koji su ozbiljno zabrinuti za sudbinu svoje zemlje pod ovom i ovakvom vlašću, čiji je URA najznačajniji kohezioni faktor.

Možda ja nijesam u pravu i nijesam prava adresa za ovakve ocjene, jer kada sam bio lider stranke (LSCG), nikada nijesam prisustvovao kongresima svojih najvećih političkih protivnika za koje sam ocjenjivao da rade protiv interesa CG. Nikada nijesam u parlamentu ili na bilo kom drugom mjestu, takve političke protivnike oslovljavao sa “gospodo”, “uvaženi” i “poštovani, već isključivo sa imenom, prezimenom i funkcijom koju su nosili.

Možda ja nijesam u pravu, ali ovakvo ponašanje opozicije na kogresu URA-e, prezirem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
05.07.2021-10:51 10:51

Gospodine Zivkovicu..imate potpuno pravo..sve je istina sto ste rekli..Na ovom skupu je bio Bogdanovic..cula sam da je i Nikolic..i Draginja bili..
Vise nego sramno..Zasto su podrzali propast “drzave CG”zasto ih nijesu prezreli…
URA je jedna izdajnicka..spijunska mreza..koja radi za propast drzave CG..Ja ne razumijem..da su nasi politicari..ovom laznom..sou..bili prisutni..Zasto????????????????????????????

MB_MNE
05.07.2021-11:08 11:08

Sve sto ste rekli je tako! Preśedniče ! E Viva

Jovo Z
05.07.2021-13:44 13:44

U pravu si Miko!

Za MB-MNE
05.07.2021-18:21 18:21

Malosi reko.Miko je vazda bijo upravu.I kad je bijo u LS i danas. Prava je steta sto je napustijo politiku.Njegova pisana riječ ne samo da su vrh patriotizma nego i neoborive koncepcije političke misli koje se približavaju stvaralaštvu politicara iste liberalne orjentacije koga zbog prisnog postovanja u patriockim krugovima zovemo Pura. E viva Miko !E viva Pura!

VojoS
05.07.2021-18:31 18:31

Naavno da ste u pravu gospodine Živkoviću. Zaista nije lako razumjeti odluku opozicije da prisustvuje kongresu izdajničke stranke. Sramno.

Linija
05.07.2021-19:25 19:25

To je ta linija koja njia spaja ,a nas od takvih razdvaja.
Odvratno ih je bili gledat,a ne zapitat se kolika je trulezina duboka, Oouuu
Bravo Predsjednice Milo od birokratske otimacine do poljednjeg daha.
Tako da ce vodje trbatn eka mocna medika cija

Anthropos
06.07.2021-09:54 09:54

Što reći Miko, no da smo u velikoj mjeri zaraženi “svetosavsko-srpskom bolešću” – licemjerjem. Postali smo država fariseja? Zato nam sve ovako i ide.