Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: SKANDALOZNO! Što čeka Državni tužilac?

Živković je dodao da je vidljivo da političari pozivaju Dejana Vukšića da podnese ostavku, i da on smatra da je to najmanje važno

Vršilac dužnosti direktora ANB, Dejan Vukšić, poznatiji kao raniji advokat nadaleko čuvenog kavačkog kriminalnog klana i nosilac izborne liste DF-a u Kotoru, na jučerašnjoj sjednici Odbora za bezbjednost, iako to nije bilo i nije smjelo biti na dnevnom redu, upoznao je poslanike sa podacima koji predstavljaju državnu tajnu, kompromitujući tako sistem bezbjednosti na čijem je čelu i dovodeći u opasnost strane i domaće agente bezbjednosti, napisao je u svojoj objavi na fejsbuku nekadašnji lider Liberalnog saveza Miodrag Miko Živković.

Kako kaže Živković, Član 369 Krivičnog zakonika je jasan:

st. 1 “Ko neovlašćeno nepozvanom licu saopšti, preda ili učini dostupnim tajne podatke koji su mu povjereni ili do kojih je na drugi način došao, kaznit će se zatvorom od jedne do 10 godina zatvora”

U stavu 2 istog člana dodaje on navodi se da je kazna za ovo djelo, ukoliko je izvršeno iz NEHATA od jedne do 6 godina, a u stavu 3 istog člana je precizirano, ako se radi o podacima koji su označeni kao “stroga tajna” (a ovi bi mogli biti, baš takvi), kazna zatvora je predviđena od 3 do 15 godina zatvora.

Živković je dodao da je vidljivo da političari pozivaju Dejana Vukšića da podnese ostavku, i da on smatra da je to najmanje važno.

“Važno je da Državni tužilac radi svoj posao i odmah otvori istragu protiv V.D. direktora ANB-a, zbog sumnje da je izvršio veoma ozbiljno i opasno krivično djelo.

Ostavka je moralni čin, a poštovanje i primjena zakona moraju važiti za sve jednako”, zaključuje Živković u svojoj objavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
20.03.2021-17:07 17:07

Eto odgovora, crno na bijelo, zašto je Dritan pozvan u NATO, jer snosi ogromnu odgovornost da je garantovao za ovog prosrpskog DF advokata mafije i ruskih tajkuna (od kojih su mnogi pripadnici vojnih, bezbjedonosnih i policijskih struktura) da je podoban za vršenje ove veoma osetljive i vitalne funkcije u državnom aparatu. Morao je i moraće mnogo toga da objasni u vezi kadrova koje postavlja u vojsci, policiji i ANB -u. NATO nije organizacija koja će tek tako dopustiti da nekažnjeno prodje ovo curenje informacija i saradnja sa Rusijom. Dobio je veliki minus i još jedna ovakva i slična afera će… Pročitaj više »

!!!
20.03.2021-19:33 19:33

Ocigledno je da je sve pripremljeno za diskreditaciju drzave i NATO-a.Osovina Knezevic-Vuksic hoce da odradi posao za Rusiju i Srbiju.A ovo je do sada najveci udar na drzavu i sistem.Ako ovo nije za hapsenje onda bolje da i nema tuzilastva.