Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Ovoj kompromitaciji nema kraja

Piše: bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Svakome, ko ozbiljnije prati politička dešavanja, odavno je jasno da su laž, nedostatak znanja i iskustva, najozbiljniji i najopasniji deficiti novoformirane vlasti. Iz dana u dan svjedočimo ishitrenim i lažnim informacijama koje se naknadno koriguju i upodobljavaju za lakše konzumiranje.

Samo na primjeru najnovijeg i za sve iznenađujućeg zaduživanja Crne Gore od 750 miliona eura, jasno vidimo da njihova laž nema granica i ograničenja, da jedno kažu, drugo misle, a treće rade.

U samo dva dana, viđesmo koliko ne znaju i koliko lažu.

– Ne znaju da se država može zadužiti u strogo predviđenoj proceduru uz striktno poštovanje pravila i zakona;

– Laže premijer, a da ne trepne, ubjeđujući nas svakog dana da će raditi transparentno, a onda prizna da su ovako veliko zaduženje uradili u tajnosti;

– Laže ministar finansija, obavještavajući nas u prvi mah da više ne moramo brinuti za plate i penzije, a nakon toga nas ubjeđuje da ni jedan cent od zaduženja neće ići u potrošnju;

– Lažu da je iznos zaduženja rezultat stručne i objektivne analize potreba, jer je premijer u svom ekspozeu, samo nekoliko dana ranije naveo da Crnoj Gori nedostaje oko 500 miliona eura.

– Lažu da su sve uradili zakonito za 3 dana vlasti, kada dobro znamo da je sve rađeno mnogo duže uz potpunu saradnju sa bivšom vlašću;

– Lažu da je zemlja u bankrotu i da su sredstva dobili na ime povjerenja investitora u njihove sposobnosti, jer da smo u bankrotu, niko ne bi investirao u bankrot zemlju i dobro znamo da se sredstva daju na osnovu garancija i sigurnosti u povrat, a ne na osnovu nečije sposobnosti;

Sada je već jasno da ovako svakodnevna kompromitacija dovodi do očaja njihove medijske pokrovitelje iz “Vijesti”, zbog čega je sinoc organizovano i gostovanje novih ministara u bezuspješnom pokušaju peglanja brojnih neistina.

Vidjeli smo sinoć u toj emisiji puno prazne i neuvjerljive priče i ono što je najgore, vidjesmo da ova družina nema nikakav, iole ozbiljan plan ekonomskih reformi za spas ove zemlje u najozbiljnijoj krizi, izazvanoj corona virusom.

Sada je već, više nego jasno da će nas ovaj eksperiment i ova avantura sa neznanjem, neiskustvom, lažima i prikrivenim ciljevima mnogo koštati.

U svakoj normalnoj zemlji, ovakav skandalozan i nezakonit proces zaduženja proizveo bi neminovan slom i pad vlade uz krivični progon svih učesnika. Kod nas se nažalost, ništa neće desiti jer mi nijesmo izgradili takvu državu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve