Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Živković i Kun: Saradnja DPS-a sa KP Kina dala značajan doprinos unaprjeđenju prijateljskih odnosa dvije zemlje

Ambasador Fan je ukazao da je od posebnog značaja kontinuirano preispitivanje novih šansi za realizaciju održivih projekata kroz različite oblike saradnje, i u tom pravcu izrazio spremnost da tokom diplomatske misije radi na unaprjeđenju odnosa dvije države

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a Danijel Živković sastao se danas sa Nj. E. Fanom Kunom, ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS-a.

Sagovornici su razmjenili stavove o aktuelnim aspektima društveno-političkog života u Crnoj Gori, posebno nakon skoro održanih parlamentarnih izbora.

Živković je ocjenio da Demokratska partija socijalista, ostaje snažno posvećena daljoj afirmaciji građanskog koncepta Crne Gore i njenog evropskog puta, na kojem je do danas imala izuzetnu podršku NR Kine, paralelno sa razvojem bilateralnih odnosa.

Posebno je pozdravio saradnju DPS-a sa Komunističkom partijom Kine koja je dala značajan doprinos unaprjeđenju prijateljskih odnosa dvije zemlje, na dobrobit njihovih građana.

“Tokom sastanka je zaključeno da je period od obnove nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, potvrdio da bez obzira na velike razlike u pogledu veličine, i na geografsku udaljenost, NR Kina i Crna Gora su uspjele da prepoznaju i definišu polja za saradnju ne remeteći svoje interese i dugoročne razvojne i strateške ciljeve”, ističu u saopštenju.

Ambasador Fan je ukazao da je od posebnog značaja kontinuirano preispitivanje novih šansi za realizaciju održivih projekata kroz različite oblike saradnje, i u tom pravcu izrazio spremnost da tokom diplomatske misije radi na unaprjeđenju odnosa dvije države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve