Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Dobija li Crna Gora marionetsku Vladu?

"Buduća vlada, ukoliko se konstituiše imat će tri prepoznatljiva mentorska centra koji će sa njom upravljati

Za početak je važno znati da je marionetska vlada ona sa kojom se upravlja spolja kao sa lutkom na koncu. Pregovori heterogenog trojnog pakta o sastavu buduće vlade uveliko traju i već ih prate brojne kontaroverze, koje nedvosmisleno upućuju da će to biti marionetska vlada, kojom će  upravljati mentori iz sjenke, navodi bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković, na svom Facebook profilu.

Živković

“Buduća vlada, ukoliko se konstituiše imat će tri prepoznatljiva mentorska centra koji će sa njom upravljati.

Dominantan mentor i centar moći će svakako biti Srpska crkva na čelu sa Amfilohijem koja će sveru svog uticaja usmjeriti na mandatara Krivokapića i ministre iz kruga njegovih povjerenika.

Ništa manje značajan mentorski centar moći, neće biti ni krug “moćnika” okupljenih oko tajkunskog  koncerna “Vijesti” koji će uticaj vršiti preko gospodina Abazovića i njemu odanih predstavnika u budućoj vladi.

Treći mentor iz sjenke će svakako biti i politički vrh Srbije oličen u Predsjedniku Vučiću i njemu odanim lešinarima koji će upravljati sa zapostavljenim liderima DF-a.

Samo su Demokrate za sada bez mentorskih uticaja, sklonjene u debelu ladovinu Skupštine koju su već osvojili.

Da će mentori staviti pod strogu kontrolu “svoje” djelove vlade, ne treba sumnjati jer su njihova politička znanja i iskustva mnogostruko veća od čitave buduće vlade u kojoj će sjedati njihovi odabrani i poslušni kadrovi.

Sve ovo napisah da bi lakše pratili ovu predstavu na “najvišem nivou” u kojoj će megalomanski i pohlepni interesi mentora učiniti očiglednim, nesposobnost njihovih izabranika da udovolje nametnutim interesima.

O državnim interesima se ovdje najmanje razmišlja, ali izdržala je ova napaćena zemlja do sada mnogo toga lošeg, pa će i ovu  marionetsku vladu sa unaprijed oročenim vremnom trajanja.

Vrijeme njenog kraha treba dočekati spremno uz jasnu poruku:

– Nikada više 1918 ! i
– Nikada više  vladavina, kao u posljednje tri decenije !

To će biti znak da smo nešto naučili !”, napisao je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve