Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Postupiću po uputstvu DIK kako bi se Komisija izjasnila o tri neblagovremena prigovora

Poštujući stav DIK-a postupiće, kaže, po Uputstvu kako bi se Komisija izjasnila o tri neblagovremena prigovora, koji su podnijeti 4. novembra

Državna izborna komisija današnjim mišljenjima i uputstvima potvrdila je moj stav da utvrđivanja konačnih rezultata lokalnih izbora nema dok Ustavni sud ne odluči po podnijetim žalbama, kazao je Veselin Vukčević, predsjednik Izborne komisije Glavnog grada.

“Nadam se da će pojedini članovi Komisije prepoznati da je ovako jasan stav i postupanje i u njihovom interesu, ali i u interesu političkih subjekata koje predstavljaju, iako u minulih nekoliko dana nijesu birali sredstva da me navedu na izvršenje krivičnog djela”, kaže Vukčević.

Kada u tome nijesu uspjeli, dodaje, uslijedila je medijska hajka.

“I pritisak na mene i moju porodicu kako bi ostvarili svoje nezakonite namjere. Pogrešno su procijenili da im ja jedina prepreka do ostvarivanja njihovih nezakonitih namjera. Međutim, bitno je da je uslijedila potvrda da je sve urađeno u skladu sa zakonom, a njihovo nečasno postupanje će imati epilog kod nadležnih organa kad se sve ovo okonča”, kazao je on.

Poštujući stav DIK-a postupiće, kaže, po Uputstvu kako bi se Komisija izjasnila o tri neblagovremena prigovora, koji su podnijeti 4. novembra.

“Iako je jasno da je podnošenjem ovih prigovora, devet dana nakon isteka prekluzivnog roka propisanog zakonom izvršena očigledna zloupotreba procesnih prava, po nalogu političkih subjekata kojima je nepoštovanje Ustava i zakona postala navika”, zaključio je Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sa brskuta
11.11.2022-19:15 19:15

Sve je covjek u pravu.Dinoc na tz.rtcg sto nije,zapenusali za ustavni sud da se dogovorili.Ko? Vecina iz2020 godine.Opozicija sadasnja moraimati bar dva kandidata,aoni ako hoce dvije trecine morsju se konsultovat i naci kompromis sa opozizijom.E oni izasli sa 4 unsprijed odredjena kandidata,ne kazem da su losi ali nisu plod kompromisa sa opozicijom i drugog optuzuju i lazu za opstrukciju.Uboodgorici je slabiji i df i demokrate ali oopovindalinpet miluona eura evropi sad i pokupovala glasove I oni su pobednici izbora.Tacno.Ali i prigovori su kasnili van prekulzivnog roka devet dana,a rapsoinju mediski covjeka koji postupa po prsvu.Za njih nas ustav nista ne… Pročitaj više »