Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Terzić: DIK da propiše rok Vukčeviću za zakazivanje sjednice

On smatra da je propisivanje ovakvog roka nužno usled dosadašnjeg odbijanja Predsjednika IKGG da postupa po ranijim rješenjima DIK-a

Član Izborne komisije Glavnog grada (IKGG) Nikola Terzić uputio je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) zahtjev za donošenje uputstva kojim se predsjednik IKGG-a Veselin Vukčević obavezuje na postupanje po ranijim rješenjima DIK-a, te propiše imperativni – hitni rok u kojem takvo postupanje mora preduzeti.

“Kao što ste upoznati, Izborna komisija glavnog grada već duži vremenski period ne zasijeda i ne donosi odluke iz svoje nadležnosti. Pored izričitih odluka Državne izborne komisije, kojim je obavezala IKGG na postupanje shodno Zakonu o izboru odbornika i poslanika i Poslovniku o radu IKGG, do ovog trenutka to se nije desilo, šta više, očigledno je da se zakazivanje sjednice IKGG u doglednom periodu neće ni desiti”, naveo je Terzić u dopisu DIK-u.

On je istakao da je članom 25 stav 2 Poslovnika o radu IKGG propisano da je Komisija obavezna da primjenjuje uputstva i odluke Državne izborne komisije i da na njen zahtjev dostavlja odredene podatke i izvještaj o svom radu.

Naveo je da je očigledno da Predsjednik IKGG odbija da izvrši svoje Zakonom i Poslovnikom regulisane obaveze, te svojim odbijanjem postupanja po obavezujućim odlukama DIK-a dovodi do toga da IKGG kao kolektivni organ ne vrši svoje nadležnosti.

“Molim DIK da, usled očiglednog nepostupanja Predsjednika IKGG u skladu sa izričitim odredbama ZIOP-a, te Poslovnika o radu IKGG, donese Uputstvo kojim istog obavezuje na postupanje po ranijim rješenjima DIK-a te propiše imperativni-hitni rok u kojem takvo postupanje mora preduzeti”, kazao je Terzić.

On smatra da je propisivanje ovakvog roka nužno usled dosadašnjeg odbijanja Predsjednika IKGG da postupa po ranijim rješenjima DIK-a.

“Molim Državnu izbornu komisiju na hitno postupanje po ovom Zahtjevu kako bi umanjili posledice ugrožavanja prava članova IKGG, a samim tim i građana Podgorice, dosadašnjim postupanjem Predsjednika IZKGG”, zaključio je Terzić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve