Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Vučurović: Četiri opcije za razrješenje trenutne situacije

U DF-u još nijesu odlučili koji će biti naredni potez jer, kako kaže, čekaju da vide šta će se dešavati među onima koji čine ovu Vladu

Demokratski front ima plan za svaku situaciju, pa će imati i za ovu trenutnu složenu, kazao je Jovan Vučurović, poslanik DF-a, gostujući u emisiji “Kontakt” RTV Nikšić.

U DF-u još nijesu odlučili koji će biti naredni potez jer, kako kaže, čekaju da vide šta će se dešavati među onima koji čine ovu Vladu.

“Da vidimo ko će prvi pokrenuti pitanje povjerenja Vladi, jer ono što sada imamo samo se svodi na najave i prijetnje. Vidjećemo da li oni imaju većinu da se sruši Vlada, koji su im argumenti, a Demokratski front će onda donijeti odluku koja će sigurno biti na fonu dobrobiti građana i Crne Gore”, poručio je Vučurović.

Na pitanje kako će se riješiti trenutna politička situacija i turbulencije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, Vučurović ističe da postoji više solucija.

“Pad ili rekonstrukcija Vlade – povratak na priču od 30. avgusta sa tim političkim činiocima iz stranke manjinskih naroda. Potom opcija takozvane koncentracione Vlade koja bi se pravila za održavanje izbora u nekom određenom vremenskom roku, i četvrta opcija je da DPS priđe preko svega ovoga URI i SNP-u i nastave istim putem, ali da SDP bude isključen iz Vlade”, pojašnjava Vučurović.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve