Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolaidis: Bolje bi za Crnu Goru bilo da tri godine nisu izgubljene na foliranju, svi znaju sve – sad neka se desi

''Matematika u Crnoj Gori jasna - ili ćeš sa Frontom ili sa DPS''

Komentarišući odluku mandatara Milojka Spajića da formira vladu sa koalicijom Za budućnost Crne Gore (ZBCG – bivši DF) književnik Andrej Nikolaidis za Portal Analitika smatra da Demokratski front (DF) zapravo, kako kaže, treba da vodi ovu zemlju zato što su, napominje on, građani njima i dali mandat.

„Dali su, ustalom, mandat i partijama koje su otvorene rekle da će sa njima“, poručio je Nikolaidis.

„U trenutku kada je Pokret Evropa sad (PES) rekao da neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), to je značilo samo jedno: da će ići sa Frontom“, ukazuje Nikolaidis.

Matematika u Crnoj Gori je, kako dodaje, vrlo jednostavna – ili ćeš sa Frontom ili ćeš sa DPS-om.

„I čemu sad iznenađenje“, pita Nikolaidis.

Prioriteti promjena Ustava i etnofederalizacija

Osvrnuvši se na dokument o principima koji je Spajić navodno tražio od lidera ZBCG da potpišu, a kojim bi se obavezali na poštovanje aktuelne vanjske politike, Nikolaidis kaže da pitanja članstva u NATO-u i sankcija Rusiji za koaliciju predvođenu Andrijom Mandićem uopšte nijesu primarna.

„Koga to uopšte zanima? Oni teže etnofederalizaciji Crne Gore. To je njihov prioritet. Ako oni treba da se prave fini, da dube na glave, da kleknu pred nekoga iz NATO-a, to će i uraditi da bi ostvarili ono što je njihov istinski cilj“, naglašava Nikolaidis.

Politika suverenističkih stranaka suluda

Smatra i da je „potpuno suluda politika suverenističkih partija kojima je u fokusu NATO, u trenutku dok DF identitetski preoblikuje Crnu Goru i priprema promjenu Ustava kojom bi država prestala biti građanska“.

„Oni se ponašaju kao, ne više srpski Spartanci nego NATO Spartanci. Oni će, naime, da spašavaju NATO jer nemaju prečeg posla nego da se bave NATO-om“, poručuje Nikolaidis.

DF je, smatra on, trebalo pustiti u vlast još 2020.

„Oni su pobijedili, pa su pobijedili. Svako friziranje je uzaludno. Bilo bi mnogo bolje za Crnu Goru da se nije izgubilo tri godine na foliranju“, naglasio je Nikolaidis.

Ti ljudi, prema njegovim riječima, treba napokon u punom kapacitetu da urade ono što se zna da će uraditi.

„Svi znaju sve. Od tzv. međunarodne zajednice do građana. U redu, tako ste htjeli. Sada neka se sve desi. Kamo sreće da se desilo prije“, zaključio je Nikolaidis.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SuperHik
14.10.2023-13:28 13:28

Polako vam dolazi iz sedalnog dela u glavu. Glupih li ljudi i politike koja više brine o natou i šta će stranci reći nego o sopstvenim interesima.