Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković Kuč: Potpisan kupoprodajni ugovor; Vučurović: SPC svoja na svome

Vuković Kuč iz DPS-a za Radio Crne Gore kaže da Abazović prije godinu prodao crnogorsku kulturnu baštinu da bi sebi kupio trajanje u vladi u kojoj je odgovarao jedino srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću

Povodom godišnjice od potpisivanja Temeljnog ugovora, Jovan Vučurović iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” za Radio Crne Gore je izjavio da je Srpska pravoslavna crkva već godinu dana “svoja na svome” i najveća duhovna snaga.

S druge strane, Aleksandra Vuković Kuč iz DPS-a poručuje da je premijer potpisao kupoprodajni ugovor kojim je prodao crnogorsku baštinu.

Vučurović ističe da je prije godinu Srpska pravoslavna crkva dobila mjesto koje joj pripada kao najveća duhovna snaga koja je i stvorila Crnu Goru kroz vjekove.

“Važno je prisjetiti se onih veličanstvenih litija koje su prethodile pobjedi 30.avgusta 2020. godine i potpisivanju Temeljnog ugovora.Sada možemo da zaključimo da je Srpska pravoslavna crkva konačno ‘svoja na svome’, kako je i davno trebalo da bude”, poručio je Vučurović.

Vuković Kuč iz DPS-a za Radio Crne Gore kaže da Abazović prije godinu prodao crnogorsku kulturnu baštinu da bi sebi kupio trajanje u vladi u kojoj je odgovarao jedino srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

“Poslije godinu dana može se zaključiti da je Temeljni ugovor svjedočanstvo Abazovićevog vlasništva nad Crnom Gorom, koju je klerikalizovao, te danas nema riječi o građanskoj državi. Zato Abazović piše pohvale Temeljnom ugovoru koji mu je omogućio pet minuta slave, a u stvari gotovo godinu i po dana mrcvarenja države Crne Gore”, zaključila je Vuković Kuč.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
03.08.2023-17:10 17:10

…blago kuci ,lijepo li zvani Jole ,nauči naopako na NK Sveučilište-četnicki smjer !
da je SS/tzv.SPC”svoj na svome”–
laž je u bicu srbina ,laž je državni interes Srbije itd ,itd /Dobrica Ćosic-tata Srbije../
Amanati Jole đe nauči tako-lijepo li nas razgovori…ada u NK sa Pipunom ,Goranom,VekomBratic ,Injec i družinom …
e ni Šubara vi nezavidi pravi Srbi -dok trepnu -SLAŽU !

Tara
03.08.2023-17:33 17:33

Cetnici..zlikovci..koji su radili uzasne stvari u CG,,treba osuditi..Oni nemaju pravo da svojace Crnogorsku svojinu Crnogoraca i nase drzave CG