Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučurović: Crna Gora u velikim problemima jer tužilaštvo ne smije da se obračuna sa mafijom

Dobro je što policija radi svoj posao i treba joj čestitati na ovim akcijama i ohrabriti da ovakvih akcija bude što više

Kriminalne grupe vezane za bivši režim očigledno su pripremale haos u Crnoj Gori i neophodno je te bande, povezane sa Milom Đukanovićem i njegovim prijateljima, do kraja razbiti, procesuirati i pohapsiti od vrha do dna, kazao je za Portal RTCG Jovan Vučurović, poslanik Nove srpske demokratije i saveza ZBCG. Vučurović, koji je u dosadašnjem sazivu parlamenta bio predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode, kazao je da je oprema nađena u četvrtak kod hotela “Podgorica” samo dio arsenala koji je pripreman za nasilje.

“Ova oprema je, pretpostavljam, samo dio arsenala koji je pripreman za nasilje i udare protiv onih koji su pobijedili 30. avgusta 2020. godine i za akcije koje su vezane za neke konkretne događaje, poput ustoličenja mitropolita, potpisivanja temeljnog ugovora i sl. Kriminalne grupe vezane za bivši režim očigledno su pripremale haos po Crnoj Gori i neophodno je te bande, povezane sa Milom Đukanovićem i njegovim prijateljima, do kraja razbiti, procesuirati i pohapsiti od vrha do dna. Međutim, mi u Crnoj Gori nemamo institucije za takve akcije koje su neophodne, tužilaštvo i SDT nema hrabrosti da uđe u obračun sa glavnim ljudima mafije, a što i nije čudno jer se radi o ljudima koji su bili na pozicijama i tokom Đukanovićeve diktature”, rekao je Vučurović.

Kako je naveo, Crna Gora se nalazi u velikim problemima jer tužilaštvo ne smije da se obračuna sa mafijom.

“Dobro je što policija radi svoj posao i treba joj čestitati na ovim akcijama i ohrabriti da ovakvih akcija bude što više. Sjetimo se da su ljudi maltretirani, suđeni i proganjani zbog podmetnutog oružja, praćki i slično u Katnićevim ludorijama i montažama, a ovdje imamo konkretnu opremu koja je pripremana za nasilje i vjerovatno državni udar, ali SDT ćuti, čime pokazuju da je Katnićev duh snažno prisutan u tužilaštvu”, ocijenio je Vučurović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Igor
22.07.2023-14:56 14:56

A cuti krme jedno glibavo…

MNE083
22.07.2023-21:09 21:09

ajde u penziju vise da te ne gledamo i slusamo tvoje gluposti!