Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Što prije “skinuti” imunitet Ivanoviću

Ističe da je talas pravde nezaustavljivo krenuo.

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, pozvao je Specijalno državno tužilaštvo da odmah nakon saslušanja bivšeg ministra poljoprivrede i aktuelnog savjetnika predsjednika države, Petra Ivanovića, uputi Skupštini odgovarajući zahtjev za skidanje njegovog imuniteta, kako bi se omogućio nesmetani krivični postupak oko ogromne pronevjere novca od kredita iz Abu Dabi fonda.

Milačić navodi da, na zaj način, već na sledećoj, vanrednoj sjednici Skupštine 18. februara, mogu stvoriti preduslove da krivični postupak teče što brže u skladu sa Zakonom i potrebom naroda za pravdom.

“Indikativna je činjenica da je tužilaštvo sve ovo znalo i mnogo ranije, ali očigledno u strahu od skorog ukidanja ovog organa žure da procesuiraju ono što su mogli i morali svih prethodnih godina, ne bi li se sada kada odlaze u „neraspoređenost“ prikazali kao zaštitnici Zakona, a u ovom slučaju tek nakon što je novi ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović otvorio aferu Abu Dabi fond”, navodi se u saopštenju Milačića.

Ističe da je talas pravde nezaustavljivo krenuo.

“Ovakva praksa, zakašnjele pravde, biće ukinuta već 18. februara kada izmjenama zakona nova parlamentarna većina i Vlada stvore preduslove za novi tužilački organ koji će se efikasno baviti borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, za razliku od aktuelnog SDT-a”, navodi Milačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Keke
04.02.2021-13:28 13:28

Ti si skroz ZALUTAO u CG vise se pita Dodik od tebe!