Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Šta sve dobija Srpska crkva?

Ovima koji su to zdušno podržali, poručujući nam da budemo ''relaksirani'' jer je to ''liberalan, moderan evropski zakon'' kojim će doći ''do pomirenja u Crnoj Gori'', od autora ovih redaka jedno veliko MRŠ !!!

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Dosta sam pisao o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i pisaću još, zbog ukupnog sagledavanja njegovih pogubnih posljedica po državu Crnu Goru.

Nakon više nego problematičnog usvajanja izmjena ovog zakona u parlamentu, svakome je jasno da je sve uobličeno u crkvi, a da je predlagač izmjena bio jedan od najpovjerljivjih crkvenih izaslanika, sada nažalost u svojstvu ministra.

Što su oni to odlučili:

– Odlučili su da najvrijednije sakralno, kulturno blago, kao pravoslavno nasljeđe ove zemlje i ovoga naroda, ne bude vlasništvo države Crne Gore i SVIH NAS koji u njoj živimo, nego samoNJIHOVO, odnosno države Srbije i njene Srpske crkve sa sjedištem u Beogradu;

– Odlučili su da Srpska crkva, koja je do sada nažalost, funkcionisala kao “država u državi” od sada, uz podršku i volju nove vlasti bude iznad države;

– Odlučili su, koristeći se najgrubljim lažima i falsifikatima da je Srpska crkva “tradicionalna crkva”, potirući time nesporno istorijsko postojanje Crnogorske pravoslavne crkve;

– Odlučili su da Srpska crkva u Crnoj Gori ima tako dominantan položaj, kakav ni približno nema ni u Srbiji.

Ovakvim pozicioniranjem Srpske crkve, koje počiva na najgrubljim istorijskim falsifikatima, žele jasno poručiti da je Crna Gora oduvijek bila Srpska zemlja.

Ovima koji su to zdušno podržali, poručujući nam da budemo “relaksirani” jer je to “liberalan, moderan evropski zakon” kojim će doći “do pomirenja u Crnoj Gori”, od autora ovih redaka jedno veliko MRŠ !!!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZoraMajska
31.12.2020-13:01 13:01

A sto se ne vratis u politiku, ne spasavas nas, pusti pisaniju.

gagi
31.12.2020-20:31 20:31

Miko Zivkovicu svi znamo kako je zakon izmijenjen,ko je kreator(eto priznade pop smrad Joanikije) i plagijator Becic na svoju ruku “dade mandat”posranici Ravnogorske URE protivzakonito i sl. No rece Dusko Markovic da ce to trajati 4 godine pa opet jovo-nanovo,samo je pitanje do kada ce se “kociti kao nevarene noge”apostolska vlada bez izuzetka,kako su ovo posteno uradili tako im Bog pomogao”taman ka Donjomorackom popu oskopici.

Donji kraj
31.12.2020-22:19 22:19

Jey tices nas naučit koja je nasa crkva!