Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Sjednica Skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu odgođena za četvrtak

Poslanici su juče dobili informaciju o pomjeranju datuma održavanja sjednice Skupštine

Sjednica Skupštine Crne Gore koja je bila zakazana za ponedjeljak 27. maj i na kojoj je jedna od tačaka trebalo da bude i “Rezolucija o genocidu u Jasenovcu”, odgođena je za četvrtak 30. maj, objavila je Antena M.

Poslanici su juče dobili informaciju o pomjeranju datuma održavanja sjednice Skupštine.

17. maja predstavnici partija parlamentarne većine i zvanično su predali u skupštinsku proceduru “Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu”.

Tada je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić pojasnio da je potpise ispod teksta Rezolucije stavilo 43 poslanika, a da je još nekoliko najavilo podršku.

“U skupštinsku proceduru predali smo prijedlog ‘Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu’, uz 43 potpisa podrške poslanika iz parlamentarne većine. Imamo čvrsto uvjeravanje da će još nekoliko poslanika podržati i to moram da obavijestim javnost jer je to važna i značajna stvar za ovaj Parlament koji se ranije određivao prema nekim drugim dešavanjima na prostoru bivše Jugoslavije”, kazao je Mandić na sjednici Skupštine.

Izostali su potpisi poslanika albanskih stranaka koje čine parlamentarnu većinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Smajo
25.05.2024-15:07 15:07

Daj boze Mandicu da je tako sto cisto sumnjam da ce Crnogorci-Muslimani -Hrvati -Albanci i Drugi prihvatit i proc u Skupstini ne treba CG da se sa komsijama zavadjuje neka to pokrene Srbija U- UN I Crna Gora moze glasat ZA I PROTIV kao za Srebrenicu !