Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Za Srbiju koban 13. minut

Pobjednik je odlučen već u 13. minutu kada je Džad Belingem u skoku bio znatno viši od Andrije Živkovića i sa 7-8 metara glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog Predraga Rajkovića.

Vicešampion Evrope Engleska pobijedila je u posljednjem meču današnjeg programa reprezentaciju Srbije i napravila prvi korak ka zacrtanom cilju i osvajanju evropske titule.

Pobjednik je odlučen već u 13. minutu kada je Džad Belingem u skoku bio znatno viši od Andrije Živkovića i sa 7-8 metara glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog Predraga Rajkovića.

Nakon primljenog gola Srbija je zaigrala odlučnije, do tog trenutka se uglavnom branila, i iz takvog odnosa prema igri stigle su i prilike za izjednačenje, ali golova nije bilo.

Prvu priliku za izjednačenje Srbija je propustila u 20. minutu nakon greške Trenta, koji je bio nesiguran, Živković je dobro reagovao, uposlio Aleksandra Mitrovića, koji je sa ruba kaznenog prostora šutirao pored gola.

Srbija je večeras igrala sa trojicom štopera, što zahtjeva dosta sinhronizovaniju igru svih linija od onih koje je izgradio Dragan Stojković, tako da je po krilima duvala promaja, a tu je igrao Dušan Vlahović koji nije bio pouzdan u takvim situacijama i bio ubjedljivo najslabija karija u srpskom timu.

Vlahović se u drugom poluvremenu znatno popravio, a mogao je i da postigne pogodak za izjednačenje.

Nakon greške Vlahovića u 25. minutu Engleska je mogla do 2:0. Voker je trčao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ubacio loptu u peterac, ali ona nije došla do igrača “Gordog Albiona”.

Slično je bilo i u 37. minutu, Saka je bio znatno brži od Strahinje Pavlovića, prošao pored štopera Srbije kao simplon ekspres, ubacio loptu u peterac, ali gola nije bilo.

U drugom poluvremenu Srbija je, nakon povrede Filipa Kostića, i ulaska u igru Mladenovića, bila znatno organizovanija i opasnija.

Igrala je Srbija znatno agresivnije u drugom poluvremenu, ali i pored toga nije uspjela da napravi akciju iz koje bi ozniljnije ugrozila gol Engleske.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je Hari Kejn u 77. minutu, koji je iz slične pozicije kao kod gola Belingema šutirao glavom, ali je Rajković vrhovima prstiju loptu skrenuo u prečku.

Srbija je u 82. minutu mogla da izjednači, nakon što je Dušan Tadić ubacio loptu u kazneni protor Engleza, neko iz odbrane “Gordog Albiona” je odbio loptu do 17-18 metara udaljenosti od gola gdje ju je prihvatio Dušan Vlahović, šutirao snažno po sredini gola, ali je Pikford paradom izbacio loptu u korner.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve