Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Racionalna odluka Spajića o rezoluciji u Srebrenici, politička trgovina oko Jasenovca

decembru 2021. godine od jednog svog savjetnika tražio sam da sazna razloge zašto Rezolucija u Jasenovcu nije prošla u parlamentu Srbije nego je za nju glasalo samo 30 poslanika. Obrazloženje – da ne bi uticala na evropski put Srbije. Vrlo jasan stav, kaže on

Prof. dr Zdravko Krivokapić, bivši predsjednik Vlade smatra da je odluka premijera Milojka Spajića po pitanju Rezolucije o Srebrenici racionalna jer je procijenio šta je bolje za Crnu Goru.

U njoj se kako dodaje nigdje ne pominje srpski narod. On je u emisiji „Kontakt“ RTV Nikšić komentarišući najavu za Rezoluciju o Jasenovcu kazao da je to „igra političke trgovine“. U Crnoj Gori treba da se vodi politika primjerena državi i u korist ove države, poručuje Krivokapić.

„Pročitao sam Rezoluciju. Tu se ne pominje ni jedan narod kao genocidan. To je politička priča, kojom se želi iz nekih razloga, da li zbog izbora ili nečijeg opstanka u vlasti. Nijesam kontaktirao premijera Milojka Spajića, ali sam shvatio da mu je cilj da jednom mudrom diplomatijom pokuša da uravnoteži ovu neuravnoteženu Crnu Goru. Da je glasao uzdržano, osudilo bi ga više od 50 odsto građana, kad je glasao za, 50 odsto je nezadovoljno. Šta god da je uradio bili bi nezadovoljni. Međutim, on je tu kalkulisao za ono što je bitno nakon toga- a to je ubrzani put Crne Gore ka Evropskoj uniji. Da je na bilo koji drugi način reagovao, o IBAR-u bi pričali kao 2017. kada ga niko nije spominjao“, uvjeren je Krivokapić.

Političari bi trebalo da „prestanu da se igraju sa žrtvama“ i da smire situaciju kako bi krenuli boljim putem, kaže bivši premijer.

Komentarišući pitanje Rezolucije o Jasenovcu da li je neophodna ili suvišna, napominje da je to „igra političke trgovine“.

„Rezolucija na Rezoluciju je politička trampa. Još jedna igra sa žrtvama. U Jasenovcu se desio balkanski holokaust, o kojem nažalost dosad nije bilo nikakve reakcije međunarodne zajednice. To je neprimjereno. Smataram da je to još jedna igra političke trgovine. U decembru 2021. godine od jednog svog savjetnika tražio sam da sazna razloge zašto Rezolucija u Jasenovcu nije prošla u parlamentu Srbije nego je za nju glasalo samo 30 poslanika. Obrazloženje – da ne bi uticala na evropski put Srbije. Vrlo jasan stav“, kaže on.

Na konstataciju da su stigle reakcije i zahtjevi partija NSD i DNP u vezi sa ovom Rezolucijom, Krivokapić kaže da je naučio da u politici „što kažete ne mora da važi“.

„U politici principi ne postoje. Ne očekujem da će se išta desiti. Df- ovci, zahvaljujući tome što ih je SNP štitio u 43. neustavnoj Vladi, zadržali su sve pozicije. Dobili su i nove. I oni po mojoj procjeni imaju najveći udio po dubini u državnim, a da ne govorim o loklanim preduzećima. Iako se oni zalažu da su najveći Srbi, da predstvaljaju srpski narod-evo ja sam Srbin, ali oni mene ne predstvaljaju. Ne mogu da me predstvaljaju kada idu svako malo na konsultacije u Beograd i njihovi stavovi zavise od Beograda“, poručuje Krivokapić.

Izvorrtnk.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Muhamed
29.05.2024-19:26 19:26

ZDRAVKO JE JEDAN OD BOZIJIH LJUDI NIKOME NIJE PRIJETIJO NITI ZLO NANIJO NITI JE KOME MAJKA -DJECA ZAPLAKALI – IMA BOGA -Zelimo ti svu srecu i zdravlje tebi i tvojoj familiji kamo srece da nijesi nista vjerovao onom zlu ABAZOVICU sa Tobom danas bi bila ljepsa-pomirenija i zdravija CG Spaic je omiljen kod svih NARODA !!!

Labud
30.05.2024-05:40 05:40

Pa Krivokapiću i da si od ‘Orlovića’ a danas Srbin-to znači da sam priznaješ da ti je majku oplodio porod kojem su narodi Turske srpstvo trcali i množili 500g za svoje sluge i soldate.