Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Dugoročno umanjiti PDV za usluge u ugostiteljstvu

Kandidati na listi „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO“, Milena Raičković i Ćazim Hodžić, danas su, predstavljajući program SD, kazali da se Socijaldemokrate zalažu za: dugoročno umanjenje PDV-a za usluge u ugostiteljstvu na 7%, podršku poslodavcima kod zapošljavanja domaće radne snage i podršku izdavaocima privatnog smještaja

Kandidati na listi „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO“, Milena Raičković i Ćazim Hodžić, danas su, predstavljajući program SD, kazali da se Socijaldemokrate zalažu za: dugoročno umanjenje PDV-a za usluge u ugostiteljstvu na 7%, podršku poslodavcima kod zapošljavanja domaće radne snage i podršku izdavaocima privatnog smještaja.

Raičković je istakla i značaj razvoja zdravstvenog turizma, kao i sportskog turizma kroz: “Povezivanje više opština u klaster i bolju marketinšku promociju tih segmenata turizma“.

„Zalažemo se i za veću promociju kulturnog turizma, odnosno kulturno-istorijskog nasljeđa, kroz zajednička ulaganja države i lokalnih samouprava, vodeći računa da maksimalno bude zaštićena njegova kulturno-istorijska vrijednost“, navela je Raičković.

„Kod dobijanja lokacija za privremene objekte dati prednost onima koji zapošljavaju lokalnu radnu snagu“, istakla je Raičković.

Kandidat na listi SD-a Ćazim Hodžić je istakao da se Socijaldemokrate zalažu za Crnu Goru kao cjelogodišnju turističku destinaciju.

Prema njegovim riječima za to je značajna diverzifikacija hotelske ponude, te unapređenje rekreativnih kapaciteta.

„Potrebno je značajnije uključivanje lokalnog stanovništva u turističku privredu, ali i kreiranje mehanizama podrške poslodavcima kod zapošljavanja domaće radne snage, posebno u mjesecima smanjenog prometa“, kazao je Hodžić.

Takođe, SD se, uzevši u obzir trenutnu situaciju, zalaže i za značajnu podršku izdavaocima privatnog smještaja koji čine značajan dio smještajnih kapaciteta. Osim toga, kako je navedeno, Socijaldemokrate cijene da je potrebno raditi na pojednostavljenju procedura registracije privatnog smještaja, a zalažu se i za dugoročno snižavanje stope PDV-a za sve usluge u ugostiteljstvu i agencijskom poslovanju na 7% i smanjenje stope PDV-a na ski-karte.

On je dodao da je, radi jačanja turističkog potencijala u svim regionima i podregionima, značajna i promocija regionalnih klastera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve