Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Ne pominjite nas, u pregovorima o Vladi ne učestvujemo

''Svi oni jako dobro znaju da formiranje 44. Vlade i konstituisanje nove parlamentarne većine nikad i nije bila tema razgovora sa nama''

Socijaldemokrate Crne Gore pozivaju političke aktere koji duže vrijeme bezuspješno pokušavaju da formiraju vladu, da svoje unutrašnje probleme ne rješavaju preko leđa SD-a koji, kako su istakli, zvanično u pregovorima nikad nije ni učestvovao.

“Neprimjereno je i politički nezrelo da nas bilo ko pominje u kontekstu navedenih pregovora, iako nam je u potpunosti jasna potreba pojedinih političkih partija da, kao i uvijek, nađu nekog fiktivnog neprijatelja kojeg će napadati kako bi odbranili sebe od odgovornosti za rušenje prethodno dogovorene većine”, navodi SD.

Kako su dodali, činjenica da oni koji pregovaraju ne mogu ili ne žele da se dogovore im ne daje za pravo da svoje probleme “rješavaju” tako što će pominjati u bilo kojem kontekstu SD.

“Svi oni jako dobro znaju da formiranje 44. Vlade i konstituisanje nove parlamentarne većine nikad i nije bila tema razgovora sa nama”, ističe SD.

Prema njihovim riječima, da li će neko na javnom ili tajnom glasanju dobiti glas poslanika SD-a zavisi isključivo od odluka njihovih partijskih organa, koje se baziraju i na analizi ponašanja onih koji se potajno nadaju da će taj glas možda dobiti.

“Građana radi, o moralisanju na političkoj sceni bi mogli “do sjutra”, posebno sa onima koji drže na vlast Marka Kovačevića, Daria Vranješa i slične, te kojima su mjera evropskog i evroatlanstkog puta oni koji se hvale zapaljenim NATO zastavama. Naš stav je u potpunosti jasan i nepromijenjen od 11. juna – Socijaldemokrate mogu biti sagovornik samo onima koji žele istinski evropsku i evroatlantsku Vladu, koji nemaju nedoumica oko vrijednosnog okvira u kojem treba da se kreće Crna Gora, a to je njen građanski, sekularni i antifašistički karakter, koji političkim i moralnim uzorima ne smatraju osuđene ratne zločince, ne relativizuju genocid u Srebrenici, ne opravdavaju brutalnu i ničim izazvanu agresiju Rusije nad Ukrajinom, te kojima mjera antifašizma nije Pavle Đurišić”, poručuje SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve