Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je ”otvaranje rana prošlosti”

''U slučaju Crne Gore, baš kao i kod drugih zemalja regiona, stvar je vrlo jednostavna. Kosponzorišite rezoluciju ili se svrstajte sa zvaničnim Beogradom''

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

„Dok vi podsjećate, da vam malo razjasnimo.

– Vaše podsjećanje na 2009. godinu i usvojenu Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, ne opravdava vaše današnje ćutanje i nemanje vremena da se izjasnite o UN rezoluciji o kojoj se čitav svijet izjašnjava.

– 2021. godine usvojena je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, na inicijativu opozicije, za koju je dio vas glasao zbog fotelja i na zahtjev međunarodne zajednice.

– Crna Gora kao kandidat za EU ima obavezu da usaglašava svoju vanjsku politiku sa EU. Stav EU po pitanju UN rezolucije o genocidu u Srebrenici je jasan. Vaš stav, po pitanju ove inicijative, je nejasan.

– Vaše pominjanje rezolucija za genocide počinjene na našim prostorima, nemaju nikakve veze sa Srebrenicom i UN rezolucijom o genocidu u Srebrenici.

– Ko izjednačava odgovornost pojedinca sa odgovornošću nekog naroda? Ovim komentarom, upravo ste se pridružili sramotnoj kampanji dezinformacija zvaničnog Beograda, koji “Rezoluciju” predstavlja kao atak na srpski narod.

– Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju je pokrenula Njemačka a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje rana prošlosti”? Šta predlažete gospodo iz Pokreta Evropa sad, da zaboravimo? Da zaboravi i ćuti čitav svijet jer vi nemate kičme da jasno kažete ono što je očigledno.

U slučaju Crne Gore, baš kao i kod drugih zemalja regiona, stvar je vrlo jednostavna. Kosponzorišite rezoluciju ili se svrstajte sa zvaničnim Beogradom”, napisao je Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve