Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Prestati sa degradiranjem iskusnih novinara

''Nacionalni javni emiter koji je, kako je makar rečeno od strane njegove uprave, trebalo da bude primjer profesionalizma, nažalost je postao predmet problema i nezadovoljstava koja se gotovo svakodnevno ispoljavaju''

Mobing i degradiranje bilo koga je neprihvatljiv kao način funkcionisanja, a to je dodatno skandalozno ako je riječ o degradaciji novinara sa trodecenijskim iskustvom poput Tanje Šuković, te ako se sve to dešava u nacionalnom javnom emiteru finansiranom od novca svih građana, poručili su iz Socijaldemokrata Crne Gore (SDCG).

“Nacionalni javni emiter koji je, kako je makar rečeno od strane njegove uprave, trebalo da bude primjer profesionalizma, nažalost je postao predmet problema i nezadovoljstava koja se gotovo svakodnevno ispoljavaju”, naveli su iz partije.

Posljednji takav primjer je, smatraju oni, novinarka Tanja Šuković, dugogodišnja urednica Dokumentarnog programa i primjer ogromnog novinarskog iskustva, koja je sada, kako ocjenjuju, “bez karikiranja, zadužena za “čišćenje video-traka””.

“Takva degradacija se ne može shvatiti nikako do kao provokacija i “prst u oko” svima onima koji poštuju dugogodišnje pregalaštvo ove vrsne novinarke. Pozivamo zato upravu RTCG da hitno prekine praksu pritisaka i revanšizma, kako ne bi umjesto mjesta profesionalizma, postala nacionalni problem, mjesto neobjektivnosti i lošeg upravljanja, te još jedna preprepreka na putu ka EU”, zaključuju iz SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve