Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Beograd: Direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević fizički napao novinara nedjeljnika Radar Vuka Cvijića

Po saznanju iz medija da je Cvijić napadnut u centru Beograda, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović dao je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da postupi i utvrdi sve okolnosti ovog slučaja

Vuk Z. Cvijić, novinar nedjeljnika Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Kako je izjavio za N1, pesnicom ga je udario direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević.

„Napao me je Milan Lađević, udario me pesnicom u glavu, u kafiću blizu njihove redakcije“, rekao je Cvijić za N1.

Kazao je da je samo prolazio ulicom i da je Lađević prvo počeo da ga vrijeđa.

„Nekog znam, ja sam se javio, i onda je on počeo da me vrijeđa. I onda sam ja rekao: ‘Idem doviđenja’. On je nastavio da me vređa, ustao, unio mi se u lice, i udario me“, objasnio je Cvijić.

Kazao je da Lađevića poznaje odavno, ali da nisu ni u kakvom kontaktu niti ličnom sukobu.

„Pisao sam tekstova u kojima sam ga pominjao povodom jednog sudskog postupka, o generalu Malešiću i njihovim kontaktima, pa mogu da pretpostavim da je to bio povod. Pretpostalvjam da je to, pošto mi ni u kakvom ličnom sukobu nismo“, naglasio je Cvijić.

„Mislim da je čak u jednom trenutku spomenio Malešića: ‘Šta si pisao o Malešiću!?’, pa onda epiteti koji nisu za televiziju. On je nastavio da me vrijeđa, ja sam rekao pozvaću policiju, i on je rekao reci im da sam gore u redakciji“, dodao je on.

Rekao je da je policija na licu mjesta, i da je već razgovarao sa njima. Tu si i član Stalne radne grupe za bezbjednost novinara Veran Matić i Cvijićeve kolege iz nedjeljnika „Radar“.

„Nisam očekivao da će me fizički napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, a čak je i ovo iznenađenje za mene“, naveo je Cvjić.

Tabloid „Srpski telegraf“ već je objavio da je bilo obrnuto, da je Cvijić nasrnuo na Lađevića, ali novinar „Radara“ kaže da se nada da su kamere radile i da je sve ostalo zabilježeno.

„Navikli smo da oni objavljuju neistine, ali još nismo navikli da nas i fizički napadaju“, rekao je Cvijić za N1.

Tužilaštvo utvrđuje okolnosti

Po saznanju iz medija da je Cvijić napadnut u centru Beograda, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović dao je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da postupi i utvrdi sve okolnosti ovog slučaja.

Hitno je naloženo da se identifikuju i procesuiraju napadači, jer nasilje i napadi na novinare, kako poručuju iz Tužilaštva, ne smiju biti tolerisani.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve