Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

SD: Zaprepašćujuće da tužilaštvo progoni intelektualce zbog napisane riječi

Poručuju da je na niske grane spalo podgoričko tužilaštvo kad služi kao sredstvo za prevaspitavanje slobodomislećih građana i kao udarna palica jedne vjerske organizacije

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju zaprepašćujućom činjenicu da je VDT u Podgorici od Suda za prekršaje zatražilo da pokrene postupak protiv profesora na FCJK Bobana Batrićevića zbog napisane kolumne.

”Prosto je nevjerovatno ponašanje podgoričkog VDT-a koje insistira na kažnjavanju intelektualca i profesora na fakultetu zbog izgovorene, tj. napisane riječi u kolumni u kojoj je iznio vrijednosne sudove o ponašanju SPC u Crnoj Gori i njenih episkopa. Logičnije bi bilo da se bavi izjavama navedenih predstavnika vjerske organizacije”, ocijenili su oni.

Poručuju da je na niske grane spalo podgoričko tužilaštvo kad služi kao sredstvo za prevaspitavanje slobodomislećih građana i kao udarna palica jedne vjerske organizacije.

”Socijaldemokrate Crne Gore daju punu podršku profesoru Batrićeviću, pozivajući VDT da odustane od ovog besmislenog procesa čiji je jedini efekat urušavanje ugleda te institucije”, zaključili su u SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve