Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Prekinuta sjednica Vlade: Svađa Krivokapića i Radulovića, odlazeći premijer nije htio da glasa za uvođenje sankcija Rusiji

Krivokapić je tražio da odluku ne donosi Vlada nego Ministarstvo vanjskih poslova. Radulović je prilikom žustre rasprave sa Krivokapićem poručio da premijer želi da sa sebe skine odgovornost za sankcije, nakon čega je Krivokapić prekinuo sjednicu.

Sjednica Vlade Crne Gore, na kojoj je danas trebalo da se donese odluka o uvođenju sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu, prekinuta je nakon što je došlo do žestoke rasprave između odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića i odlazećeg ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

”63. sjednica Vlade Crne Gore prekinuta je zbog neslaganja u proceduri usvajanja odluke o primjeni sankcija definisanih tačkama 11,12,13 usvojenog dnevnog reda. Razlog prekida sjednice nije samo u proceduralnom dijelu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću”, saopšteno je iz Vlade.

Krivokapić je tražio da odluku o uvođenju sankcije Rusiji ne donosi Vlada nego Ministarstvo vanjskih poslova, čemu se usprotivio ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uz obrazloženje da se radi o ustavnoj ingerenciji Vlade.

Radulović je prilikom žustre rasprave sa Krivokapićem poručio da premijer želi da sa sebe skine odgovornost za sankcije, nakon čega je Krivokapić prekinuo sjednicu.

Ministri su sat vremena čekali da se pojave premijer Zdravko Krivokapić, te ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Odlazeća ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić je u periodu dok se čekao dolazak pomenute trojke kazala da će glasati protiv sankcija Rusiji.

Sjednica Vlade nije prekinuta nego je zaršena za danas, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na vanrednoj konferenciji za medije nakon sjednice vlade.

“Sve je bilo u redu dok nismo dosli do tačaka koje se tiču sankcija Rusiji. Vrlo loša poruka, vrlo ružna. Ne možemo svoditi institucije sistema na naše lične stavove. Mi moramo da štitimo državne interese dok god smo na pozicijama”, kazao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
drago 1
17.03.2022-14:04 14:04

a, ne apostole ne interesuje narod i dobrobit drzave cg. njima su vaznija rusija i srbija.

Troter
18.03.2022-05:03 05:03
Reply to  drago 1

A dobrobit naroda je da ne dolaze turisti iz Rusije i da se tamo ne izvoze proizvodi ?

gagi
17.03.2022-14:43 14:43

Bravo Radulovicu neka nijesi dozvolio da ta balega Cucka mlati s tobom kao sa DF punu godinu ipo,no i njemu ce brzo “doci crni petak”.

Troter
18.03.2022-05:04 05:04
Reply to  gagi

Nato pudlice, možda vas gazde pomiluju i daju vam neku mrvicu sa svog stola. Verne sluge…

RIR
17.03.2022-16:48 16:48

Sto je bilo očekivat od Rukoljuba ; podmukli covjek , lažov,prevrtljivac ,pijanac,četnik a nadasve vjernik ,što se ne uklapa u sve gore navedeno ali to može samo u SS Crkvu Srbije ,koja u CG sprovodi političku misiju rusko -srpskih interesa kao okupatorska crkva u CG a nikako Bogosluženje…

Troter
18.03.2022-05:07 05:07
Reply to  RIR

Balijo, svi muslimani su na strani Rusije, a ne nato nevernika.

BMX
17.03.2022-18:00 18:00

Pogledajte i pocujte dobro SAD, EU, NATO i vaskoliki zapadni svijete koga ste nam doveli da se igra i sprda sa ovom drzavom za racun popova Crkve Srbije, Kremlja, Vucica, Vulins i Dodika !
Doveli ste sad u opasnost mir i bezbjednost Zapadnog Balkana sa ovim klovnovima koji jos uvjek drze u rukama bezbjedonosni sektor, vojsku, policiju, ANB, koji su, kako se sad pokazuje – otvoreni rusofili i bar 70 % njih na celuj sa nesretnim premijerejom – crkvenjakom, radikalno antizapadno i anti NATO orijentisani.

Troter
18.03.2022-05:07 05:07
Reply to  BMX

Rusi će denacifikovati i vratiti na fabrička podešavanja i vas milogorce, verne nato pudlice.